Menu

Great Place To Work-Certified™

Amgen

Best Workplaces™ Europe 2023 - Multinational
Positie 17
World's Best Workplaces™ 2021
Positie 8
Best Workplaces™ Europe 2021 - Multinational
Positie 7
Best Multinational Workplaces™ 2021
Positie 3
Great Place To Work™ Certified
December 2020 - December 2021
Best Workplaces™ Europe 2019 - Multinational
Positie 17
Best Multinational Workplaces™ 2019
Positie 4
Great Place To Work™ Certified
Januari 2019 - Januari 2020
Best Multinational Workplaces™ 2018
Positie 6
Best Multinational Workplaces™ 2018
Positie 12
Best Workplaces™ Europe 2017
Positie 8
Best Large & Multinational Workplaces™ 2017
Positie 3
Best Large & Multinational Workplaces™ 2012
Positie 2

Over deze organisatie

Sinds haar oprichting in 1980 is Amgen uitgegroeid tot een toonaangevende organisatie op het gebied van humane geneesmiddelen in de biotechnologische industrie. Amgen put al meer dan 40 jaar uit de kracht van wetenschappelijke ontdekkingen en innovaties om het leven van mensen met ernstige ziekten te verbeteren. Wij gaan verder dan alleen het ontwikkelen van innovatieve geneesmiddelen en preventieve therapieën. Wij leveren diensten, adviezen en nieuwe oplossingen die bijdragen aan een betere en efficiëntere zorg.

Carolina Correa, General Manager
“For me Amgen is a great company to work for. We are one team committed to serve patients. A good work-life balance is important, and we focus on how we collaborate, take care of each other, our patients and community. I am proud to be part of this team as together we make the difference!”
Charles van Haaster, Medical Senior Manager
“Ik mag dagelijks samenwerken met fantastische Amgen collega’s in diverse teams. Als ik van patiënten terughoor hoe onze geneesmiddelen een echt verschil maken in hun leven, geeft me dit een ontzettend trots gevoel dat ik werk bij Amgen.”

Over de Great Place To Work-certificering

De stem van de medewerker vinden we het belangrijkst. Daarom is deze certificering 100% gebaseerd op het Trust Index™-medewerkersonderzoek. Dit onderzoek bestaat uit 60 stellingen over verschillende thema’s. Hiermee meten we vertrouwen, trots en plezier in organisaties.

Dit zijn de voorwaarden voor certificering:

  • een score van 70% of hoger op de Trust Index;
  • een minimale respons;
  • een ingevulde Culture Brief™.

Het certificaat is één jaar geldig. Organisaties met de hoogste scores op de Trust Index maken kans op een plek op de lijst van Best Workplaces™.

Bekijk de video

Werken bij Amgen

HAPPY2HAVEYOUHERE! Is de slogan waarmee we nieuwe teamleden een warm welkom heten en onderstrepen dat zij een juiste keuze hebben gemaakt door bij ons te komen werken. In de HAPPY2HAVEYOUHERE! toolkit zitten verschillende materialen voor managers om nieuwe collega’s zo snel mogelijk onderdeel te laten zijn van Amgen en hun team. En natuurlijk helpt de toolkit om iedereen in haar of zijn nieuwe functie te laten groeien. Iedereen – ongeacht je tijdelijk of vast in dienst komt – wordt gelijk behandeld en doorloopt hetzelfde proces. Dit proces bestaat uit drie fases:

Pre-hire fase
Vooruitlopend op de eerste dag ontvangen de nieuwe collega’s een filmpje met wat ze kunnen verwachten van de eerste dagen bij Amgen. Ook hebben ze contact met de manager. En vanzelfsprekend treffen we intern de nodige voorbereidingen voor een goede eerste werkdag.

De eerste 48 uur
Deze dagen staan volledig in het teken van kennismaking. Hierin worden essentiële zaken afgehandeld zoals het ophalen van de benodigde IT en Telecom apparatuur en de badge, een rondleiding door het gebouw en, het meest belangrijk van allemaal, het ontmoeten van het team en de buddy. De buddy geeft één-op-één hulp en legt uit ‘hoe de dingen gedaan worden’ bij Amgen.

De eerste 90 dagen
Iedereen doorloopt het Amgen 90 dagen plan. In deze drie maanden ligt de focus op het leren van de organisatie, processen, systemen en het werk zelf. Daarnaast wordt tijd besteed aan het bouwen van een netwerk. Goede werkrelaties en je geaccepteerd en verbonden voelen is enorm belangrijk. Als de 90 dagen erop zitten dan ligt er een goed fundament voor een succesvolle en gelukkige carrière bij Amgen.

Kortom, Amgen ziet een goede 'onboarding’ als essentieel. Daarom investeren wij dubbel en dwars in tijd en moeite. Zo zorgen we ervoor dat elke nieuwe collega een vliegende start maakt.

 

Laat zien dat je een goede werkgever bent

Ontdek de voordelen en voorwaarden van certificering en deelname aan de Best Workplaces.

CTA_Certified