Flag

Winclove Probiotics

Branche
Voedingssupplementen
Locatie

Amsterdam

Aantal medewerkers

91

Website

wincloveprobiotics.com

Logo_Winclove
Winclove-Great-Place-To-Work-Certified-1

Over deze organisatie

Sinds 1987 onderzoekt, ontwikkelt en produceert het familiebedrijf Winclove Probiotics samen met (inter)nationale businesspartners probiotische formuleringen. Vanuit Amsterdam Noord willen wij naast het beste bedrijf voor onze medewerkers, het beste bedrijf voor de wereld zijn. Onze B Corp-certificering onderstreept die ambitie. Samen met gelijkgestemde organisaties bundelen we de krachten om onze planeet zoveel mogelijk te beschermen, te streven naar meer inclusiviteit en bij te dragen aan een duurzame economie.

Manon-Bezemer-Winclove-Great-Place-To-Work-Certified
"Ik vind Winclove Probiotics echt een Great Place to Work, omdat de medewerkers op de eerste plaats staan. Er wordt geïnvesteerd in gelukkige en gezonde medewerkers, zodat zij elke dag met een lach naar het werk gaan om samen iets te doen voor anderen en het verschil te maken.”

Manon Bezemer
directiesecretaresse
96%
Eerlijke behandeling van mensen ongeacht persoonskenmerken.
 
95%
Het werken in een leuke werkomgeving en gastvrijheid bij het ontvangen van nieuwe medewerkers.
 
91%
Verbondenheid tussen collega's onderling, iedereen kan zichzelf zijn en mensen helpen elkaar.
 
90%
Een gevoel van trots om voor deze organisatie te werken en het imago van de organisatie.
 
Winclove-Great-Place-To-Work-Certified-2 (1)
Winclove-Great-Place-To-Work-Certified-3
Winclove-Great-Place-To-Work-Certified

Great Place to Work Certified

Winclove is getoetst op de Great Place to Work criteria waarbij de perceptie van de medewerkers over het vertrouwen, trots en plezier binnen de organisatie is gemeten. Voor de tweede keer is Winclove Great Place to Work Certified!

De medewerkers scoren bij Winclove het hoogst op Kameraadschap. Zo scoort de stelling 'Wanneer je hier komt werken, wordt ervoor gezorgd dat je je snel welkom voelt' 99%.

Lees meer

In één oogopslag

Leeftijd van medewerkers

 25 of jonger26 tot 3435 tot 4445 tot 5555 of ouder051015202530526303012
Leeftijd Deel
25 of jonger 5
26 tot 34 26
35 tot 44 30
45 tot 55 30
55 of ouder 12
 

Dienstjaren bij de organisatie

 Minder dan 2jaar2 tot 5 jaar6 tot 10 jaar11 tot 15 jaar16 tot 20 jaarMeer dan 20jaar0102030402934181534
Dienstjaren bij de organisatie Deel
Minder dan 2 jaar 29
2 tot 5 jaar 34
6 tot 10 jaar 18
11 tot 15 jaar 15
16 tot 20 jaar 3
Meer dan 20 jaar 4
 


Geslacht

 ManVrouw
Geslacht Deel
Man 40
Vrouw 63
 

full-time / part-time

 FulltimeParttime
Geschlecht Anteil
Fulltime 49
Parttime 54
 
Margret-Groenewegen-Winclove-Great-Place-To-Work-Certified
“Een Great Place to Work draagt bij aan het welzijn en de ontwikkeling van onze medewerkers. Iedereen wil toch graag in een veilige en plezierige omgeving werken? En daarmee ontstaat de ruimte om je goed te kunnen richten op het behalen van doelen voor een succesvolle organisatie.”

Margret Groenewegen
HR-directeur

Werken bij Winclove Probiotics

De manier waarop een sollicitant bij Winclove Probiotics wordt ontvangen, is al het begin van de onboarding. We doen er alles aan om de nieuwe medewerker zich gelijk welkom en op zijn gemak te laten voelen. Een goede start zorgt ervoor dat de inwerkperiode sneller en beter verloopt. 

Van start bij Winclove Probiotics

Voordat een nieuwe medewerker aan de slag gaat, nemen we de tijd voor een persoonlijke contractondertekening bij ons op kantoor. We geven dan gelijk uitleg over ons Personeelshandboek. In aanloop naar de eerste werkdag, sturen we een welkomstmail. Hierin staat een uitgebreide uitleg over wat kan worden verwacht op de eerste werkdag. Na een persoonlijk ontvangst door de leidinggevende, een kennismakingsrondje door het bedrijf en een gesprek met HR en Facilities, kan de eerste werkdag beginnen.

Inwerkplan

Afhankelijk van de afdeling waarop de nieuwe medewerker gaat werken, wordt een persoonlijk inwerkplan voor de eerste weken opgesteld. In dit plan staat onder andere bij wie de medewerker terecht kan met vragen, waar informatie gevonden kan worden, welke taken kunnen worden opgepakt en bij welke meetings kan worden aangeschoven.

Regelmatig contact

HR heeft tijdens de inwerkperiode regelmatig contact met de nieuwe collega en de betreffende leidinggevende. De contactmomenten vanuit HR vinden plaats na 2 of 3 weken, na 2 maanden en 1 maand voorafgaand aan de contractverlenging. Tijdens deze evaluatiegesprekken wordt besproken hoe de nieuwe collega het werken bij Winclove Probiotics ervaart.

Ben je benieuwd naar de vacatures bij Winclove? Bekijk deze pagina!

Germaine

Contactpersoon

Germaine van Wel
HR-manager

Media