Flag

BusinessBase

Branche

IT Consulting

Locatie:

Utrecht

Aantal medewerkers

44

Website

Businessbase.nl/

businessbase-logo-Great-Place-to-Work-Certified
BusinessBase-Great-Place-to-Work-Certified-4

Over deze organisatie

In een wereld waarin iedereen jouw klant kan zijn, vormen klantkennis en de mogelijkheid om daarop in te spelen de sleutel tot succes. BusinessBase begrijpt dat als geen ander en geeft je de strategie en de tools in handen om meer rendement te halen uit bestaande en nieuwe relaties. Met inzicht, glasheldere processen en de mogelijkheid om op het juiste moment met de juiste boodschap waardevolle contacten te leggen met jouw (potentiële) klanten. BusinessBase helpt je met het ordenen van processen en maakt de vertaalslag naar Engagement Management, Marketing Automation en Customer Engagement Intelligence. Zo zetten we je hele organisatie op scherp voor het leveren van een optimale klantervaring met maximaal rendement. Van data-analyse tot en met intelligente geautomatiseerde campagnes en van het eerste klantcontact tot het afhandelen van een klacht.

Ons team van specialisten heeft hiervoor alle nodige kennis in huis. Van analisten tot programmeurs. Stuk voor stuk gedreven om jouw Customer Engagement Management strategie en het Microsoft Engagement Management systeem optimaal voor jouw organisatie te laten werken. Of het nu gaat om een standaardmodule of om maatwerk.

Sander-Business-Base-Great-Place-to-Work-Certified

"Wat BusinessBase een Great Place to Work maakt, is de ruimte die je krijgt als medewerker om jezelf te kunnen ontwikkelen tot een echte professional. Je hebt de vrijheid om te bepalen hoe en in welk tempo je de juiste stappen kan maken om tot een hoger niveau te komen en je interesses verder te ontdekken. Op deze manier kunnen we vanuit de organisatie een hoog kennisniveau en deskundigheid aan onze klanten leveren."

Sander
99%
Eerlijke behandeling van mensen ongeacht persoonskenmerken.
91%
Verbondenheid tussen collega's onderling, iedereen kan zichzelf zijn en mensen helpen elkaar.
88%
Het werken in een leuke werkomgeving en gastvrijheid bij het ontvangen van nieuwe medewerkers.
86%
Mensen worden gezien als individuen met een privé-leven. Er is een veilige werkomgeving en een goede werk-privé balans.
BusinessBase-Great-Place-to-Work-Certified-5
BusinessBase-Great-Place-to-Work-Certified-3
BusinessBase-Great-Place-to-Work-Certified-1

Great Place to Work over

BusinessBase is getoetst op de Great Place to Work criteria. Op basis van de feedback van de medewerkers over de mate van vertrouwen, trots en plezier is BusinessBase gecertificeerd. 

De medewerkers scoren BusinessBase het hoogst op Eerlijkheid. 

BusinessBase-Great-Place-to-Work-Certified-2

Wat ons inspireert

BusinessBase is een werkgever met een “people first beleid” die mensen vooruit wil helpen in hun ontwikkeling om successen te behalen, door zorg te dragen en aandacht te hebben voor hun persoonlijke welzijn. Goed werkgeverschap is voor ons essentieel, persoonlijke ontwikkeling en persoonlijke doelen behalen gaan hand in hand met organisatie ontwikkeling en het behalen van organisatiedoelstellingen. 

We zijn ontzettend trots dat we ons mogen kwalificeren als Great Place to Work. Op de vraag wat ons Great Place to Work maakt antwoordden 100% van onze BusinessBasers dat ze zichzelf kunnen zijn en als een volwaardig leden behandeld worden. Op kameraadschap en eerlijkheid scoren we hoog. Maar liefst 97% van onze collega’s gaf aan dat men om elkaar geeft en met plezier naar het werk komt. We doen leuke dingen met elkaar en hebben regelmatig bedrijfsuitjes. Daarnaast krijgt men veel vrijheid en verantwoordelijkheid om expertise uit te oefenen. Ook hebben we goede faciliteiten die bijdragen aan een prettige werkomgeving en krijgt men vrij als daarom gevraagd wordt, waardoor o.a. de werk en privé balans gewaarborgd wordt. Binnen BusinessBase heerst een zorgzame en prestatiegerichte cultuur waar kwaliteit hoog in het vaandel staat en dient als fundament voor de strategie van onze organisatie. Onze kernwaarden deskundigheid, performance en samenwerken zijn hier belangrijke bouwstenen in. De balans in al deze aspecten samen zorgen dat wij een unieke werkgever zijn en we ons Great Place to Work mogen noemen. 

Lees meer
Marjolijn-BusinessBase-Great-Place-to-Work-Certified

“Toen ik als klant met BusinessBase in aanraking kwam, viel de persoonlijke benadering mij direct op. Hetzelfde ervaar ik nu ik zelf bij BusinessBase aan de slag ben. Hoe ik mijzelf wil ontwikkelen is iets wat hoog op de agenda hier staat. Er wordt vertrouwen gegeven en gekeken waar mijn krachten liggen. De sfeer op de werkvloer is top. We ondernemen samen veel leuke activiteiten, hierdoor leer je elkaar ook persoonlijk goed kennen.”

Marjolijn

Werken bij

Ja! Ben je enthousiast geworden en wil je graag bij ons aan de slag? Wat leuk! Wij zijn natuurlijk ook super nieuwsgierig en willen je graag beter leren kennen. Voor een goede kennismaking vinden wij het prettig om ons voor te bereiden op een gesprek met jou. Daarom ontvangen we eerst graag je cv en korte motivatiebrief of filmpje om een eerste indruk te krijgen van jou. Op basis daarvan beoordelen wij of we voldoende aanknopingspunten hebben om een eerste kennismaking aan te gaan. Na afloop van een prettige persoonlijke kennismaking, maken we gezamenlijk de balans op en beslissen we beiden of we een nadere kennismaking voortzetten met andere collega’s. Tijdens dit 2e gesprek zoomen we vooral in op vragen naar aanleiding van het vorige gesprek en op technische aspecten. Daarna maken we wederom de balans op met elkaar. Zijn we beiden razend enthousiast dan komen we aan bij het volgende onderdeel van onze procedure. De TMA, dat staat voor talent Management Assesment. Dit gunnen wij iedereen die we graag aan boord willen hebben. Dit assessment meet je talent, drijfveren en competenties. Hierdoor leren we je nog beter kennen als persoon en krijgen we goed inzicht in je ontwikkelmogelijkheden. TMA bestaat uit 2 onderdelen, de online vragenlijst en een persoonlijk gesprek waarin we de uitkomsten hiervan valideren. Heb je bovenstaande procedure op een prettige manier doorlopen voor jezelf en ons dan volgt er direct een aanbod van ons en hopen we je snel te verwelkomen. 

Van ondertekenen tot je 1e werkdag Vanaf het moment dat je jouw contract getekend hebt tot je eerste werkdag houdt HR regelmatig contact met je. Gaan we iets leuks doen met de organisatie of is er een afdelingsuitje? Dan ben je er gewoon bij als je dat schikt. Wil je een leaseauto uitzoeken en heb je nog vragen? Dan maakt onze collega die gaat over het wagenpark je wegwijs in alles. Wij zorgen dat je auto op je 1e werkdag bij BusinessBase staat of dat deze een dag van tevoren bij je thuis wordt afgeleverd. Uiteraard kunnen we ons voorstellen dat er daarnaast altijd nog veel vragen zijn en je goed voorbereid aan je eerste dag wil beginnen. Daarom hebben wij een welkomstdocument samengesteld. Het geeft je handvatten voor een sterke en soepele start bij BusinessBase. Hierin vind je onder andere algemene informatie over BusinessBase, praktische informatie en je onboarding programma voor de komende weken. De inhoudelijke onderwerpen worden nader toegelicht in persoonlijke afspraken tijdens je onboarding programma. 

Je 1e werkdag en ontwikkeling Je eerste werkdag is altijd spannend. Wat doe ik aan? Hoe zijn de collega’s? Die spanning ben je gelukkig snel kwijt. Eenmaal op kantoor merk je dat de sfeer bij ons heel relaxed is en dat we goed voorbereid zijn op je komst door ons onboarding programma. De eerste maanden doen we er alles aan om je een vliegende start te geven. Tijdens je onboarding programma staan er verschillende introducties ingepland met relevante onderwerpen en lichten we de what-how-why toe om alles goed te begrijpen. We belichten de dienstverlening en onze producten toe, de markt waarin we opereren, onze historie, wat onze challenges in de toekomst zijn en wie/wat we willen zijn voor klanten, partners, medewerkers en onze omgeving. Kortom, wat ons zo bijzonder maakt. Tevens maak je persoonlijk kennis met al je collega’s en draagt je manager ervoor zorg dat je ‘zacht landt’ binnen je eigen team en binnen de organisatie. Afhankelijk van je functie en de kennis die je meeneemt kan een stukje opleiding en ontwikkeling onderdeel uitmaken van je onboarding programma. 

Zodra je een zachte landing hebt gemaakt en je je thuis voelt in onze organisatie gaan we gezamenlijk om tafel met elkaar om je ontwikkeling te bespreken tijdens het startgesprek. Tijdens dit gesprek staat jouw ontwikkeling centraal. We kijken of er behoefte is aan coaching, opleiding, maken afspraken over je doelen voor de komende periode, starten met 360 graden feedback en nemen je TMA (talent management assessment) door die onderdeel was van de sollicitatieprocedure.  Ook plannen we regelmatig bila’s in om je ontwikkeling in goede banen te leiden. Aan het einde van ons jaar is de klok rond en evalueren we welke ontwikkelingen je hebt doorgemaakt en hoe dat is gegaan.  Dit proces herhaalt zich jaarlijks zodat je altijd in staat wordt gesteld om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken. 

BusinessBase is een werkgever met een “people first beleid” die mensen vooruit wil helpen in hun ontwikkeling om prestaties te behalen, door zorg te dragen en aandacht te hebben voor hun persoonlijke welzijn. 

Voor BusinessBase is goed werkgeverschap essentieel, wat naast de ontwikkeling van de medewerkers ook de organisatiedoelen ten goede komt. Die kunnen alleen worden behaald wanneer alle BusinessBasers zich goed voelen, hier samen naartoe werken en er een focus is op lange termijn. Het continu ontwikkelen van de mensen staat hierbij voorop.  

Wil je weten hoe het is om te werken bij BusinessBase? Bekijk de vacatures. 

Jeannie-BusinessBase-Great-Place-to-Work-Certified

Contactpersoon
Jeannie Willems


Tel: 06-12030606
E-Mail: Jeannie.willems@businessbase.com