Flag

Jobsrepublic

Branche

Recruitment

Locatie
Amsterdam
Aantal medewerkers
33
Website
Jobsrepublic.nl/
JobsrepublicLogo_Woordmerk_Kader_Zwart_RGB
Jobsrepublic-Great-Place-To-Work-Certified (1)

Over deze organisatie

Ons doel: vóór 2030 helpen we meer dan 1 miljoen mensen aan een baan die hen gelukkig maakt. We helpen onze klanten met prijswinnende recruitmentcampagnes, die ervoor zorgen dat zij precies de juiste mensen aantrekken. Mensen die perfect passen op de functie en binnen de organisatie. Omdat we geloven dat gelukkige medewerkers succesvollere organisaties maken. Logischerwijs hebben we ook veel aandacht voor het werkgeluk van onze eigen medewerkers!

Wil je meer weten over de organisatiecultuur van Jobsrepublic? Ontdek de digitale Culture Guide!

Nikki-Jobsrepublic-Great-Place-To-Work-Certified

"Bij Jobsrepublic komen de mensen op de eerste plaats. Dat merk je aan alles. Er is veel vertrouwen in de teamleden en daarmee ontstaat veel vrijheid binnen heldere en ruime kaders. Er heerst hier een enorm positieve vibe en mensen staan hier echt voor elkaar klaar. Voor mij is dit absoluut een Great Place to Work."

Nikki

100%
Dit is een leuke plek om te werken
 
100%
Dit is een psychologisch en emotioneel gezonde werkomgeving
99%
Verbondenheid tussen collega's onderling, iedereen kan zichzelf zijn en mensen helpen elkaar.
99%
Eerlijke behandeling van mensen ongeacht persoonskenmerken.
Jobsrepublic-Great-Place-To-Work-Certified-3

Great Place to Work Certified

Jobsrepublic is getoetst op de Great Place to Work criteria. Op basis van de feedback van de medewerkers over de mate van vertrouwen, trots en plezier is Jobsrepublic voor het tweede jaar op rij gecertificeerd. 

De medewerkers scoren Jobsrepublic het hoogst op de onderlinge verbondenheid en plezier. Onder andere de stelling ‘Ik kan hier mezelf zijn’ scoort 100%. 

Ben je nieuwsgierig naar de organisatiecultuur van Jobsrepublic? Ontdek hun digitale Culture Guide

Lees meer
Eric-Jobsrepubliq-Great-Place-To-Work-Certified

"Ons doel is om met onze technologie er voor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen in een baan terecht komen waarin ze gelukkig zijn. En als je daarin de beste wil worden dan kan het niet anders dan dat je begint bij je eigen organisatie. Ik ben heel dankbaar dat het gelukt is om zo'n geweldig team te verzamelen. Jobsrepublicans onderscheiden zich door een hele positieve houding en een hoge mate van verantwoordelijkheid. Dat gecombineerd met onze ambitieuze doelen en onze drive om vooral ook plezier te maken met elkaar maakt Jobsrepublic een Great Place to Work."

Eric

Werken bij Jobsrepublic

Je welkom voelen op je nieuwe werkplek is van cruciaal belang om snel het optimale uit jezelf te halen en met plezier naar je werk te komen. Van baan wisselen en starten in een compleet nieuwe organisatie is voor de meeste mensen een onzeker proces. Wij zien het daarom als een kerntaak om onze nieuwe collega zich zo snel mogelijk thuis te laten voelen in onze organisatie. We streven naar ‘world class onboarding’ volgens een gestandaardiseerd proces met volle aandacht voor onze nieuwe collega. Dit begint zelfs al voor de eerste werkdag.

Voor de start

Al voor de start heeft een nieuwe collega de gelegenheid gehad om eens een middag mee te lopen, een keer te komen lunchen met het team of aan te haken op een van onze borrels. Het gevoel bij de eventueel nieuwe collega’s en de cultural fit vinden wij heel belangrijk.

Als de nieuwe collega daadwerkelijk gaat starten wordt voorafgaand aan hem of haar gevraagd iets over zichzelf te schrijven om dat te kunnen delen met het team. Door al op verschillende manieren kennis te hebben gemaakt voelt de eerste werkdag voor iedereen als een feest van herkenning.

De eerste werkdag

De eerste werkdag bestaat uit ontvangst door de manager of collega, verder kennismaken met het team en uitleg over de inwerkperiode. Officemanager Annette zorgt dat er een werkplek met alle voorzieningen geregeld is. Alles om onze nieuwe collega warm te verwelkomen. 

De eerste weken

Naast de introductiegesprekken met een collega van elke afdeling wordt de agenda de eerste weken gevuld met reguliere teamoverleggen, bila's, introductiemeetings en eventuele klantafspraken. Je begint dus met een redelijk goed gevulde agenda, die natuurlijk nog wel voldoende ruimte laat voor vrij in te vullen momenten.

Ook vinden er drie introductiesessies plaats die worden verzorgd door Eric, onze directeur. In deze drie sessies word je meegenomen in de geschiedenis van de organisatie, de missie, visie, kernwaarden en de activiteiten, de doelen voor dat jaar en kwartaal en de cultuur van de organisatie.

Feedback

Uiteraard horen we ook graag van onze nieuwe collega hoe deze het werken bij Jobsrepublic ervaart en wat wij daarvan kunnen leren. Hiervoor worden verschillende feedback momenten ingepland.

Ben je benieuwd hoe het is om te werken bij Jobsrepublic? Bekijk de vacaturepagina.  

Contactpersoon

Annette Schoen

Tel: 020-2611262
E-Mail: a.schoen@jobsrepublic.nl

Jobsrepublic Culture Audit 2019
(pdf | 8.9 MB)