Codit » Great Place to Work Nederland

Codit

Branche
IT Consulting
Locatie:
Utrecht
Opgericht in
2000
Aantal medewerkers
30
             
Over deze organisatie
Codit is een integratiebedrijf dat integratieoplossingen biedt aan haar klanten. Grote, internationale klanten hebben vaak moeite om op een snelle manier gegevens uit te wisselen met hun verschillende vestigingen, klanten, leveranciers en andere business partners. Codit helpt met haar integratieoplossingen organisaties met het verbinden met klanten, medewerkers, leveranciers, partners en volgers; ze integreert bedrijfsapplicaties door middel van de allernieuwste Microsofttechnologieën.
94 %
Eerlijke behandeling van mensen ongeacht persoonskenmerken

89 %
Een gevoel van trots op de prestaties van het team en de erkenning daarvan door de organisatie

87 %
Management is integer en oprecht

86 %
Ondersteuning in professionele en persoonlijke ontwikkeling én het tonen van waardering

Great Place to Work over

Codit is getoetst op de Great Place to Work criteria waarbij zowel de perceptie van de medewerkers over het vertrouwen, trots en plezier binnen de organisatie als op negen thema’s binnen hun werkgeversbeleid is gemeten. 

Codit onderscheidt zich als werkgever door haar familiecultuur en de warmte en betrokkenheid die dat met zich meebrengt. Met name haar ontwikkelbeleid is daarbij heel sterk; persoonlijke ontwikkeling wordt continu gestimuleerd. De POP-bonus die zij uitbetalen aan medewerkers die aan het einde van het jaar een opleiding hebben afgerond is zeker een Best Practice.

"Dit is een hele prestatie voor een kleine organisatie die voor het eerst meedoet - we zijn hier erg trots op. We zijn al bezig met het plannen van verdere initiatieven om Codit Nederland te optimaliseren en voor het hoogst haalbare te gaan, om onze medewerkers blij te maken."
Sjoerd van Lochem
General Manager

Werken bij

Voordat een nieuwe collega start willen wij natuurlijk dat alle faciliteiten geregeld zijn. We zorgen ervoor dat de nieuwe collega een Codit account krijgt, er een laptop en telefoon klaar liggen. Indien er gebruik gemaakt wordt van de lease auto zal deze ook per startdatum beschikbaar gesteld worden. 

Iedere medewerker heeft een budget van 200,-- om een telefoon uit te kiezen, deze mag de nieuwe collega zelf uitkiezen.

In de tussentijd blijven we contact houden, afhankelijk van de tussenperiode (tekenen van het contract en daadwerkelijke start) proberen we de nieuwe collega zoveel mogelijk te betrekken. Als er in de tussentijd Codit events gepland staan wordt de nieuwe collega ook uitgenodigd. 

Een paar dagen voor de daadwerkelijke start is er contact met de nieuwe medewerker om een afspraak in te plannen voor de eerste werkdag. Wat ligt er dan klaar? De starters Toolkit; deze bestaat uit Codit rugzak, laptop, telefoon en sleutels. Op de eerste werkdag wordt er tijd ingepland om de tips&tricks te delen over belangrijke processen, zoals tijdschrijven, declaraties, instellen van de laptop. Afhankelijk in welke rol de nieuwe collega gaat werken zullen er kennismakingsgesprekken ingepland worden met collega’s om nader kennis te maken en te spreken over de domeinen, klanten, technieken et cetera.  

Ben je benieuwd naar de vacatures bij Codit? Ga naar hun vacaturepagina

Hackathons voor studenten
Voor studenten organiseren we Hackathons, eigenlijk voor iedereen die meer wil weten over Back-end processen. In een wereld van digitale transformatie is altijd en overal verbonden zijn de toekomst! Hoe dat werkt? Schrijf je in voor de hackathon!

Contactpersoon
Hanane Azdad
HR Manager

Follow Codit

Media

020 260 06 94
© Great Place to Work® Institute. All Rights Reserved.
made with by CIC