Flag

LCG

Branche
Advies/Consultancy
Locatie
Geen kantoor. Er wordt door heel het land gewerkt.
Opgericht in

2009

Aantal medewerkers

57

Website

Lcgconsulting.com

lcg-logo-color-full
LCG-Great-Place-To-Work-Certified-1

Over deze organisatie

LCG adviseert, traint en coacht organisaties bij verandertrajecten. Ze helpt klanten met het realiseren van een gezonde en toekomstbestendige organisatie door het verbeteren van klanttevredenheid, medewerkerstevredenheid en financieel resultaat. De consultants en trainers van LCG werken dagelijks met medewerkers samen. Zowel op de werkvloer als in de bestuurskamer. LCG heeft haar wortels in de Lean en Agile filosofie, maar gelooft dat een methode nooit een doel op zich moet zijn. Ze hanteert dan ook het 'doen wat werkt' principe: wat voor de ene organisatie werkt, hoeft voor de ander niet zo te zijn. En andersom. Daarom werkt LCG met een aanpak op maat. Aan het begin van elk traject wordt deze aanpak niet vóór maar mét de klant bepaald. LCG begeleidt organisaties met verschillende vraagstukken in uiteenlopende sectoren. Van de zakelijke dienstverlening tot de zorg en van onderwijs tot overheid. Het team bestaat uit zo'n 60 consultants, trainers en coaches. Stuk voor stuk enthousiaste professionals. Echt enthousiast. Je zou ze maar wat graag leren kennen.
Luciano-LCG-Great-Place-To-Work-Certified
"LCG heeft ongelofelijk veel onderdelen waaruit voor mij blijkt dat het een 'Great Place to Work' is. De mate waarin men binnen deze organisatie om elkaar geeft, ervaar ik als erg hoog. Je kunt er altijd op vertrouwen dat mensen écht voor elkaar klaarstaan; dat wil ik nooit meer anders."
 
Luciano Landzaad
Lees meer
99%
Management is integer en oprecht.
99%
Verbondenheid tussen collega's onderling, iedereen kan zichzelf zijn en mensen helpen elkaar.
99%
Eerlijke behandeling van mensen ongeacht persoonskenmerken.
97%
Het werken in een leuke werkomgeving en gastvrijheid bij het ontvangen van nieuwe medewerkers.
Lean-Consultancy-Group-Best-Workplace-3

Great Place to Work over

LCG is getoetst op de Great Place to Work criteria. Op basis van de feedback van de medewerkers over de mate van vertrouwen, trots en plezier én de evaluatie van het werkgeversbeleid is LCG gecertificeerd. 

De medewerkers scoren het hoogst op de Onderlinge verbondenheid & plezier. Onder andere de stelling ‘Mensen hier geven om elkaar’ scoort 100%. 

Vanuit het werkgeversbeleid scoort LCG op het hoogst op de thema’s Ontwikkelen en Inspireren. 

Lees ook:

 

Best Workplace

In 2020 is LCG voor maar liefst de zesde keer op rij erkend als nummer 1 Best Medium Workplace. Ontdek in dit artikel hun visie op goed werkgeverschap. 

Lees meer

Werken bij

We vinden het belangrijk dat nieuwe medewerkers zich zo snel mogelijk thuis voelen binnen LCG. Daarom hebben wij veel aandacht voor het indiensttredingsproces. We koppelen nieuwe medewerkers om deze reden aan een LCG Gids. De LCG Gids combineert de rol van de inwerkbuddy en talentmanager. De LCG Gids zorgt ervoor dat onze nieuwe collega zich thuis voelt bij LCG en alle ‘ins en outs’ leert kennen van onze organisatie.

De eerste werkdag is een spannend moment dat we goed willen verzorgen. Omdat wij geen vast kantoor hebben, beginnen we de eerste dag met een warm welkom op een afgesproken locatie en nemen we tijd en ruimte voor persoonlijk contact. De medewerker ontvangt alle benodigde materialen en wordt door de LCG Gids wegwijs gemaakt. Er wordt ook gesproken over de missie, visie en kernwaarden van LCG. Er wordt besproken hoe wij binnen LCG omgaan met talentontwikkeling. Er is veel aandacht voor wat de nieuwe collega daarbij mag verwachten en wat van hem of haar verwacht wordt.

In de eerste weken is er intensief contact met de LCG Gids. Deze heeft een gedetailleerd inwerkprogramma samengesteld van vier weken. Het doel is om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van de nieuwe collega’s, LCG en haar klanten. De nieuwe collega loopt in de eerste week zo veel mogelijk mee met zijn LCG Gids om elkaar snel goed te leren kennen. Vanaf week twee gaat de nieuwe collega 'werkvloeren' bij andere collega's. En niet te vergeten, ‘Het Weergaloze Wegwijzende Warme Welkom’ vindt plaats! We starten met een lunch en met LCG-verhalen die legendarisch zijn. Dit zijn geen zakelijke verhalen, maar kampvuurverhalen die de cultuur van LCG weergeven en die nergens zijn opgeschreven, maar iedereen kent.

Tijdens de inwerkperiode is er een evaluatiemoment tussen de nieuwe medewerker, de Gids en collega’s die betrokken zijn bij het indiensttredingsproces. Hier trekken we weer lessen uit die ons helpen om het indiensttredingsproces voor toekomstige collega’s nóg leuker te maken.

Ben je benieuwd naar de vacatures bij LCG? Ga naar hun vacaturepagina. 

Foto-Vincent-Quint3
 
Contactpersoon
Vincent Quint


E-Mail: recruitment@lcgconsulting.com

Media

Culture Audit 2019 LCG
(pdf | 1.7 MB)