Flag

Kindergarden

Branche

Kinderopvang

Locatie:

Amsterdam (hoofdkantoor)

Opgericht in

1998

Aantal medewerkers

2016

Website

Werkenbijkindergarden.nl/

Kindergarden_Logo_RGB
Kindergarden-Best-Workplace

Over deze organisatie

Hoe is het om voor het eerst kennis te maken met ruimte en kleuren? Met geuren en klanken? Met licht dat door een raam valt? Alles maakt indruk en alles heeft invloed als een kind de wereld om zich heen gaat ontdekken. Als collega bij Kindergarden weet je dat als geen ander. Alles bij Kindergarden komt voort uit het inzicht dat alles om een kind heen invloed heeft: op het gevoel, op het gedrag en op de ontwikkeling. Wij proberen ervoor te zorgen dat die invloed positief is. Dat alles in de omgeving van een kind positief is. Het zit ‘m in alles.

Kindergarden heeft 70 vestigingen. Sinds 2011 is Kindergarden onderdeel van Bright Horizons, één van de grootste kinderopvangorganisaties ter wereld. Dit biedt ons kennis, expertise, stabiliteit én de mogelijkheid om verder te groeien.

Suzanne-te-West-Kindergarden-Great-Place-To-Work-Certified

‘Eerlijk gezegd zou ik binnen de kinderopvangbranche nergens anders willen werken dan bij Kindergarden. Dit werk zit in mijn hart, omdat ik het bij Kindergarden mag doen. Kijk naar de prachtige visie op de zorg en ontwikkeling van kinderen, maar ook naar de mogelijkheid voor medewerkers om zich persoonlijk te ontwikkelen. Dat gebeurt, net als bij de kinderen, door uit te gaan van jou als individu.’

Suzanne te West
Vestigingsmanager
90%
Eerlijke behandeling van mensen ongeacht persoonskenmerken.
83%
Verbondenheid tussen collega's onderling, iedereen kan zichzelf zijn en mensen helpen elkaar.
82%
Het werken in een leuke werkomgeving en gastvrijheid bij het ontvangen van nieuwe medewerkers.
78%
Een gevoel van trots op de bijdrage van het eigen werk en de betekenis dat het heeft.
Kindergarden_Great Place to Work Certified 1
Kindergarden_Great Place to Work Certified 6
Kindergarden_Great Place to Work Certified 4
Kindergarden_Great Place to Work Certified 3
Kindergarden_Great Place to Work Certified 5
Kindergarden_Great Place to Work Certified 2

Great Place to Work Certified

Kindergarden is getoetst op de Great Place to Work criteria. Op basis van de feedback van de medewerkers over de mate van vertrouwen, trots en plezier is Kindergarden gecertificeerd. 

De medewerkers scoren het hoogst op het thema Kameraadschap. Zo scoort de stelling ‘Ik kan hier mezelf zijn’ 86%.

 

Lees meer

Werken bij Kindergarden

Het gevoel dat je welkom bent en dat het hele team je snel wegwijs wil maken. Daar is alles op gericht. Hoe meer aandacht we aan nieuwe collega’s besteden om hen een comfortabele start te geven, des te sneller ze met plezier op volle kracht meedraaien. Dit begint bij de werving en loopt door tot en met de inwerkperiode. Alle collega’s zijn betrokken bij het inwerkproces. Ook worden nieuwe collega’s begeleid door hun manager en krijgen ze een eigen inwerkschema.

PRE-BOARDING Het wegwijs maken en thuis laten voelen begint al tijdens onze werving en selectieprocedure. Op onze website, tijdens ons sollicitatieproces en in het eerste contact dat je hebt met onze recruiters of vestigingsmanagers. Maar even belangrijk: óók in de periode tussen aanname en je eerste werkdag. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je eerste werkdag, ontvang je van ons voorafgaand alvast de Kindergarden Wegwijzer, de Heart Principles en ons pedagogisch programma Wereldwijs. Door ons pedagogisch beleid, arbeidsvoorwaarden en regelingen vooraf door te nemen krijg je een goed beeld wie wij zijn, wat we doen en wáárom we dat doen.

ON-BOARDING Tijdens het sollicitatiegesprek en/of de meeloopdag heb je voor het eerst kennis gemaakt met de vestiging en de groep waar je gaat werken. Toch blijft de eerste werkdag altijd spannend. De eerste fase van de inwerkperiode is erop gericht om de nieuwe collega een warm welkom te geven en direct te voorzien van de kennis en vaardigheden die nodig zijn om je weg te vinden en je thuis te voelen binnen Kindergarden. Door collega’s een rol te geven in de begeleiding wordt de goede samenwerking gestimuleerd en wordt ‘Samen werken – samen leren’ in praktijk gebracht. Er wordt informatie verstrekt over de manier waarop we met elkaar omgaan, maar ook de praktische informatie (roosteren, verlof en indienen declaraties) wordt zo vroeg mogelijk vertaald naar de praktijk van de betreffende nieuwe collega. Ze worden zo snel mogelijk in staat gesteld om alles zelf te doen en de eigen informatie en planning te beheren.


Ben je benieuwd naar de vacatures bij Kindergarden? Ga naar hun vacaturepagina. 

DSCF4254
 
Contactpersoon

Rachel van Ameyden van Duym
Recruiter

Media