Menu

Testimonial: Webflight

Webflight-Menno
11.01.2021


“Je hebt er zoveel meer profijt van als mensen blij zijn met wat ze doen”

Webflight is de eerste organisatie in Nederland die erkend is als Great Place To Work Certified in de categorie 10 tot 20 medewerkers. Waarom heeft Webflight meegedaan aan Great Place To Work en wat heeft het hen opgeleverd? We spraken met Menno de Haas, director bij Webflight: 

1. Wat was de aanleiding om mee te doen met Great Place To Work?

Het initiatief om mee te doen met Great Place To Work kwam vanuit een van onze collega’s. Wij omarmde dit idee met als doel om tijdens de groei ambitie onze cultuur te waarborgen. Van het onderzoek maken we een jaarlijks terugkerend proces om een goed beeld te krijgen of medewerkers in de loop van tijd nog hetzelfde ervaren en om reflectie te ontvangen. Hoewel het natuurlijk leuk is om naar buiten te treden als Great Place To Work is voor ons vooral de interne bevestiging belangrijk. 

2. Hoe was de eerste deelname?

Binnen Webflight doen we erg ons best om te zorgen dat iedereen goed in zijn vel zit en het naar zijn zin heeft. Op het Trust Index medewerkersonderzoek haalden wij veelal hoge scores, maar dat je hoogt scoort betekent niet dat het nog beter kan. Met de lager scorende thema’s willen wij volgend kwartaal aan de slag gaan met het team.

De vragenlijst is een goede leidraad en het geeft een idee van wat er speelt bij mensen. Je gaat niet zomaar ‘out of the blue’ topics neerleggen om over te hebben. Een voorbeeld hiervan is dat uit het onderzoek bleek dat er mensen waren die het leuk zouden vinden om iets voor de maatschappij te doen, bijvoorbeeld een pro bono project of iets doen voor het goede doel. Dat zijn dingen waar je over na kan denken want blijkbaar vinden mensen dat belangrijk. Voor mij zou dat iets minder gelden, dat wil niet zeggen dat dat voor iemand anders niet belangrijk is. Hierover kunnen we het gesprek over openen.

Tips

Welke tips heeft Menno aan leiders die van hun organisatie een great place to work willen maken?

1. Toon als leidinggevende kwetsbaarheid richting je eigen team. Neem ieder signaal, feedback en opmerking serieus en kijk naar wat je hieruit kunt halen;
2. Onderschat niet het belang om complimenten uit te delen en stimuleer dat mensen elkaar complimenten geven;
3. Bevorder een cultuur waarin het niet erg is om fouten te maken;
4. Faciliteer en stimuleer kennisdeling bijvoorbeeld door kennislunches en nieuwe werkwijzen vastleggen.

3. Wat levert het op?

Menno: “Je hebt er zoveel meer profijt van als mensen blij zijn met wat ze doen. Het werkt aanstekelijk voor elkaar en voor klanten. Daarnaast gaan mensen minder snel weg en trekken talent aan. Het is zeker de investering waard dat mensen zich op hun gemak voelen!”

Benieuwd naar andere succesverhalen? Lees de testimonials van:

Over Great Place To Work

Wil je meer weten over Great Place To Work en wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Bekijk deze video en plan een online afspraak!