Menu

Testimonial Webflight

Webflight is de eerste gecertificeerde organisatie in Nederland met 10 tot 20 medewerkers. We gaan in gesprek met Menno de Haas, director bij Webflight. 

Menno de Haas_Webflight Great Place To Work
Menno de Haas is director bij Webflight. Webflight helpt bedrijven met het uitstippelen van hun digitale strategie en ontwikkelt de beste low code applicaties met Mendix.
Bekijk werkgeverspagina

1. Wat was de aanleiding om mee te doen met Great Place To Work?

"Het initiatief om mee te doen met Great Place To Work kwam vanuit een van onze collega’s. Wij omarmde dit idee met als doel om tijdens de groei ambitie onze cultuur te waarborgen. Van het onderzoek maken we een jaarlijks terugkerend proces, om een goed beeld te krijgen of medewerkers in de loop van tijd nog hetzelfde ervaren en om reflectie te ontvangen.

Hoewel het natuurlijk leuk is om naar buiten te treden als Great Place To Work, is voor ons vooral de interne bevestiging belangrijk." 

2. Hoe was de eerste deelname?

"Binnen Webflight doen we erg ons best om te zorgen dat iedereen goed in zijn vel zit en het naar zijn zin heeft. Op het Trust Index-medewerkersonderzoek haalden wij veelal hoge scores, maar dat je hoogt scoort, betekent niet dat het niet nog beter kan. Met de lager scorende thema’s willen wij volgend kwartaal aan de slag gaan met het team.

De vragenlijst is een goede leidraad en het geeft een idee van wat er speelt bij mensen. Je gaat niet zomaar ‘out of the blue’ topics neerleggen om over te hebben. Een voorbeeld hiervan is dat uit het onderzoek bleek dat er mensen waren die het leuk zouden vinden om iets voor de maatschappij te doen, bijvoorbeeld een pro bono project of iets doen voor het goede doel. Dat zijn dingen waar je over na kan denken, want blijkbaar vinden mensen dat belangrijk. Voor mij zou dat iets minder gelden, dat wil niet zeggen dat dat voor iemand anders niet belangrijk is. Hierover kunnen we het gesprek over openen."

“Je hebt er zoveel meer profijt van als mensen blij zijn met wat ze doen.”

Menno de Haas, director van Webflight

3. Welke tips heb je voor andere leiders?

  • Toon als leidinggevende kwetsbaarheid richting je eigen team. Neem ieder signaal, feedback en opmerking serieus en kijk naar wat je hieruit kunt halen

  • Onderschat niet het belang om complimenten uit te delen en stimuleer dat mensen elkaar complimenten geven

  • Bevorder een cultuur waarin het niet erg is om fouten te maken

  • Faciliteer en stimuleer kennisdeling, bijvoorbeeld door kennislunches en nieuwe werkwijzen vastleggen

4. Wat levert meedoen op?

“Je hebt er zoveel meer profijt van als mensen blij zijn met wat ze doen. Het werkt aanstekelijk voor elkaar en voor klanten. Daarnaast gaan mensen minder snel weg en trekken talent aan. Het is zeker de investering waard dat mensen zich op hun gemak voelen!”

Lees ook