Flag

Winnaar Special Award Vieren: ICM

De Special Awards van 2014 worden uitgereikt aan drie organisaties die in hun werkgeversbeleid speciale aandacht geven aan de drie beleidsterreinen die hun medewerkers motiveren om samen te werken als een team of familie.

De organisaties die een Special Award ontvangen, scoren zowel hoog op hun beleid als in de perceptie van de medewerker. Een van de Special Awards die we uitreiken is voor een organisatie met een cultuur van plezier (beleidsterrein Vieren).

DE WINNAAR VAN DE SPECIAL AWARD OP HET GEBIED VAN VIEREN DIT JAAR IS ICM.

De missie van ICM is: ‘ICM helpt je groeien’. Hun core business is het ontwikkelen van mensen, dat proberen ze in alles uit te stralen. Ook intern wordt er veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van de eigen medewerkers. Dit proberen ze vooral te doen door hen de visie te laten beleven en ervaren.

WAAROM WINT ICM OPLEIDINGEN & TRAININGEN DE SPECIAL AWARD VOOR VIEREN?

Allereerst is de perceptie van de medewerkers binnen ICM zeer positief als het aankomt op het beleid rondom Vieren. ICM Opleidingen & trainingen heeft dan ook een zeer uitgebreid aantal programma's om successen te vieren en vriendschap en plezier in de organisatie te bevorderen.

ICM gelooft dat je successen samen moet vieren. Ieder succes wordt samen gevierd, dat geeft trots, plezier, energie en het werkt versterkend. ICM  is ervan overtuigd dat dat ervoor zorgt dat de organisatie even met zijn allen stil staat bij de reden waarom zij hun werk doen. Daarnaast motiveert het, geeft het energie en geeft het een blijk van waardering.

Er wordt binnen ICM ontzettend veel gedaan om het plezier en de vriendschap tussen collega’s te bevorderen. Allereerst lunchen de medewerkers iedere dag gezamenlijk. In de lunchpauze en aan het eind van de middag wordt er ook getafeltennist. Hierdoor kunnen de mensen die dat willen er even lekker uit en plezier maken. Iedere maand is er tevens een vrijdagmiddagborrel in een lokale kroeg, maar eigenlijk is er iedere vrijdag wel een borrel met collega’s op eigen initiatief. Ook is er tijdens het werken altijd ruimte voor humor en plezier; watergevechten in de zomer, ballen die door de gang vliegen of grappige mailtjes die worden rondgestuurd passen bij de cultuur van ICM.

Naast deze dagelijkse/wekelijkse momenten is er een activiteitencommissie die allerlei activiteiten organiseert om het plezier en collegialiteit te bevorderen. Regelmatig worden diners, borrels, feestjes of andere activiteiten georganiseerd, al dan niet ten behoeve van een goed doel. Feestdagen, verjaardagen en de eerste werkdagen van nieuwe medewerkers worden uitgebreid gevierd. Afdelingen, werkplekken of de kantine worden dan versierd, er wordt gezongen en er worden cadeaus uitgedeeld. Ook gaan de medewerkers samen op reis. Voor het tienjarig bestaan wordt een reis georganiseerd naar Santorini voor het vijfjarig bestaan ging die reis naar Barcelona.

Maar het meest voorkomende en in het oog springende viermoment is wel het halen van  de weektarget. In het Advies Centrum waar alle binnenkomende telefonie samenkomt hangt een targetbord. Voor iedere week wordt een target gesteld van het aantal cursisten dat zich die week moet inschrijven. Als dit target wordt gehaald dan klinkt er een groot alarm en rent iedereen naar het Advies Centrum om daar de collega’s te “high fiven"

Al deze mooie beleidsprogramma’s dragen er aan bij dat de medewerkers ICM een leuke plek vinden om te werken, een vriendelijke werkomgeving vinden, trots zijn op wat er bereikt is en een teamgevoel ervaren.

Op 8 april verschijnt in het HR vakblad PWdeGids een Special omtrent de Best Workplaces 2014. In deze special staan de drie Special Awards winnaars centraal. Houd onze website in de gaten en lees vanaf 8 april het verhaal van Microsoft, ICM Opleidingen & Trainingen en Novo Nordisk.


Interesse in dit onderwerp? Lees dan ook:


Wil je op de hoogte blijven van nieuwe publicaties, events en ander nieuws? Volg ons dan op LinkedIn en meld je aan voor de nieuwsbrief!Topics: Medewerkersonderzoek Leiderschap Employer Branding Goed werkgeverschap Trends Over Great Place to Work Organisatiecultuur Best Workplaces Vitaliteit Employee Experience Gastblogs Het nieuwe werken Werkgeluk MVO beleid Millennials Werk privé balans HR Ontwikkeling Best Practices Communicatie

Comments

Schrijf je in voor updates van nieuwe blogs!