Flag

Winnaar Special Award Inspireren: Incentro

De Special Awards van 2015 worden uitgereikt aan drie organisaties die in hun werkgeversbeleid speciale aandacht geven aan de drie beleidsterreinen die helpen om organisatiedoelstellingen te realiseren en het trotsgevoel versterken.

De organisaties die een Special Award ontvangen, scoren zowel hoog op hun beleid als in de perceptie van de medewerker. Een van de special awards die we dit jaar uitreiken is voor een organisatie erin geslaagd is hun medewerkers ervan te overtuigen dat hun werk meer is dan alleen maar een baan (beleidsterrein Inspireren).

DE WINNAAR VAN DE SPECIAL AWARD OP HET GEBIED VAN INSPIREREN DIT JAAR IS INCENTRO.

Incentro is een ICT consultancy bedrijf, dat gespecialiseerd is in het leveren van diensten om informatie in een organisatie optimaal te laten renderen. Incentro gelooft dat informatie als productiemiddel van steeds groter onderscheidend belang is voor bedrijven om succesvol te zijn. Hun doel is om opdrachtgevers te helpen en betere resultaten te laten behalen door het slimmer, sneller of beter inzetten van informatie.

WAAROM WINT INCENTRO DE SPECIAL AWARD VOOR INSPIREREN?

Incentro krijgt deze award voor de manier waarop in de afgelopen drie jaar de nieuwe visie en strategie, Incentro 4.0, tot stand is gekomen en vertaald is binnen de organisatie. Medewerkers zijn vanaf het allereerste moment betrokken bij het traject dat startte met gezamelijke brownpaper sessies en twee inspiratie bronnen: Ricardo Semler en Richard Branson. De input uit de brownpapers is omgezet in een Big Hairy Audacious Goal: Een ambitieuze doelstelling die ze op lange termijn willen bereiken met Incentro. Gelukkige Incentronauten staan daarin centraal. Om te zorgen dat Incentronauten gelukkig zijn in hun werk, hebben ze een aantal eigenschappen gedefinieerd waar ze als Incentro aan willen voldoen, zoals ultramodern werkgeverschap, Great Place to Work, mogelijkheden om te ondernemen en een platform om te excel(leren).

De visie was al vertaald in een boekje en gevisualiseerd in zes schilderijen die in de vestigingen hangen. Afgelopen jaar is nog eens enorm geïnvesteerd in het communiceren en echt laten beklijven van de visie. De board is bijvoorbeeld alle vestigingen langs gegaan en heeft een quiz gehouden met medewerkers om over het onderwerp verder te praten. Er is tevens een presentatie gegeven over de top 10 beste initiatieven van medewerkers rondom Incentro 4.0. Iets wat andere medewerkers ook weer inspireert om hiermee aan de slag te gaan.

Daarnaast zie je de visie op allerlei andere manieren terug in de cultuur en het beleid van Incentro. Zo is er afgelopen jaar een gelukscollege gegeven door een professor, zijn er reference cards gemaakt voor alle medewerkers waarop het gedachte goed gevisualiseerd is, zijn de kernwaarden zijn vertaald in het opleidingsprogramma en is er door een meubelmaker een houten bank gemaakt die #worldofincentro visualiseert en in elke vestiging staat. 

Ook inspireren medewerkers elkaar. Er zijn Incentro Labs waarin medewerkers gezamenlijk nieuwe ideeën kunnen uitwerken of nieuwe producten kunnen ontwikkelen. De persoonlijke passies van medewerkers staan afgebeeld op de business cards en ze hebben verschillende experts/goeroes in dienst die veel extern spreken over hun gedachtegoed. 

Deze voorbeelden geven een goede indruk van de energie die Incentro steekt in dit beleidsterrein. Dit beleid zorgt er voor dat medewerkers zicht geïnspireerd voelen en zich realiseren dat hun werk meer is dan alleen maar een baan. Ook zien we dat  wordt benadrukt dat mensen het succes van de business maken.

Op 7 april verschijnt in het HR vakblad PWdeGids een Special omtrent de Best Workplaces 2015. In deze special staan de drie Special Awards winnaars centraal. Houd onze website in de gaten en lees vanaf 7 april het verhaal van Incentro, Kindergarden & ICM Opleidingen & Trainingen.

Interesse in dit onderwerp? Lees dan ook:

 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe publicaties, events en ander nieuws? Volg ons dan op LinkedIn en meld je aan voor de nieuwsbrief!Topics: Medewerkersonderzoek Leiderschap Employer Branding Goed werkgeverschap Trends Over Great Place to Work Organisatiecultuur Best Workplaces Vitaliteit Employee Experience Gastblogs Het nieuwe werken Werkgeluk MVO beleid Millennials Werk privé balans HR Ontwikkeling Best Practices Communicatie

Comments

Schrijf je in voor updates van nieuwe blogs!