Flag

Wat maakt House of Performance #1 bij de Best Small Workplaces 2018?

Drie keer is scheepsrecht: na tweemaal een plek op de lijst van Best Small Workplaces te hebben bemachtigd, veroverde House of Performance dit jaar de 1e plaats. In deze blog besteden we aandacht aan de succesformule van House of Performance. 

OVER HOUSE OF PERFORMANCE

House of Performance is een organisatieadviesbureau dat prestaties helpt verbeteren van werkvloer tot directiekamer. Hoe ze dat doen? Door mensen te laten excelleren. De organisatie houdt zich bezig met de duurzame realisatie van plannen op het gebied van klanttevredenheid, medewerkerstevredenheid en het verbeteren van bedrijfsresultaten. De focus ligt hierbij op het begeleiden van klanten bij de daadwerkelijke implementatie van veranderingen. Hun BHAG ('Big Hairy Ambitious Goal') is "Meer impact met innovatieve inzet van mens en technologie".

WAARDE-GEDREVEN CULTUUR

Bij House of Performance is er sprake van een waarde-gedreven cultuur: alles valt of staat met het naleven van hun kernwaarden Intensiteit, Authenticiteit en Reciprociteit. Nieuwe medewerkers worden hierop geselecteerd, men kan onderling punten uitdelen voor het tonen van voorbeeldgedrag en zelfs het MVO-beleid wordt dusdanig ontwikkeld dat het in lijn is met deze kernwaarden. Die cultuur kan worden omschreven als een met "zo weinig mogelijk regels en zo veel mogelijk vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid". Om medewerkers te ondersteunen in het daadwerkelijk uitdragen van die cultuur, heeft de organisatie 10 principes opgesteld. Net als de kernwaarden, vormen die 10 principes een rode draad door de organisatiebrede Visiedagen en Kennisweken. Daarnaast worden de principes met veel trots tentoongesteld aan de muur op kantoor.

ONTWIKKELBELEID

House of Performance beschikt over een ruime hoeveelheid initiatieven om haar medewerkers te faciliteren in hun ontwikkeling. Zo hebben ze een eigen Opleidingscurriculum, krijgen medewerkers een persoonlijk opleidingsbudget van maar liefst €5.000 per jaar, wordt de ontwikkeling via de zogeheten Ambachtskaart gemeten en is er een duidelijke Loopbaanvisie met bijbehorende loopbaangesprekken aanwezig. En dat niet alleen, ook worden medewerkers onderling betrokken in elkaars ontwikkeling. Onder meer middels het team van coaches - collega's die beschikken over een afgeronde coaching opleiding - die intern op projecten ondersteuning bieden waar nodig. Bovendien is dit beleid volledig ingericht op basis van het principe 'Continu verbeteren door continu leren'. Daarmee wordt wederom duidelijk dat House of Performance haar beleid doelbewust invult. Tot slot organiseert House of Performance haar jaarlijkse Kennisweek in de inspirerende omgeving van Cambridge. Tijdens deze week focust de gehele organisatie zich op bepaalde kennisthema's, om te waarborgen dat de organisatie zich in zijn geheel - in dezelfde richting - blijft ontwikkelen en wordt daarmee een "gemeenschappelijke taal gecreëerd".

WORK HARD, PLAY HARD(ER)!

Vrijdagen vormen bij House of Performance een cruciale dag. En niet omdat het weekend om de hoek staat, maar juist omdat dat de belangrijkste ontmoetingsdag is waarop de interne bijeenkomsten plaatsvinden. Zo wordt er tijdens de Obeya - als onderdeel van de aanwezige Lean-filosofie - gezamenlijk gesproken over de organisatievisie en is er tijd en ruimte voor interne kennisuitwisseling in de vorm van Masterclasses. Na al dat harde werken is het hoogst tijd voor de Vrijdagmiddagborrel waarop het delen van 'Successen en Fuck Ups' een standaard agenda item is. De successen worden gevierd met een bijbehorend glas bubbels, wat ook niet anders kan met 'Champagnemomenten' als een van de 10 organisatieprincipes! Nadat de Planning, Uren en Pipedrive (PUP) naar ieders behoren waren bijgehouden, kwam er niets minder dan een échte pup langs op kantoor om dit feestelijk onder de aandacht te brengen. En dat medewerkers op z'n zachts gezegd te spreken zijn over het vierenbeleid van House of Performance, blijkt wel uit de score van 98% op het medewerkersonderzoek (Trust Index) op dit gebied.

Interesse in dit onderwerp? Lees dan ook:

 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe publicaties, events en andere nieuws? Volg ons dan op LinkedIn en meld je aan voor de nieuwsbrief!



Topics: Medewerkersonderzoek Leiderschap Employer Branding Goed werkgeverschap Trends Over Great Place to Work Organisatiecultuur Best Workplaces Vitaliteit Employee Experience Gastblogs Het nieuwe werken Werkgeluk MVO beleid Millennials Werk privé balans HR Ontwikkeling Best Practices Communicatie

Comments

 

Schrijf je in voor updates van nieuwe blogs!