Flag

Lean Consultancy Group: #1 Small & Young Best Workplaces 2016

De nummer één van de lijst van Best Workplaces in de categorie Small & Young Workplaces is dit jaar bedrijfskundig adviesbureau Lean Consultancy Group.

Wat maakt Lean Consultancy Group een Great Workplace? 

De Lean Consultancy Group heeft een inspirerend doel: binnen vijftig jaar het levensgeluk in Nederland aanzienlijk vergroten. Met Lean als belangrijkste middel om dit voor elkaar te krijgen. ‘We zijn ervan overtuigd dat dit kan’, vertelt trainer/consultant Ronnie Wenting. Om het voor elkaar te krijgen, heeft de Lean Consultancy Group een aantal focusgebieden, zoals ‘werk is inspiratie’. Door hier continu aandacht aan te geven, zorgt het bedrijf ervoor dat medewerkers elke dag met energie naar en ván hun werk gaan.

Meer werkplezier hoort dus bij hun missie. Wenting: ‘Veel mensen vinden dat ze een leuke baan hebben als ze dagelijks drie keer lachen. Nee, het is veel meer dan dat: werk moet energie geven. Als “confetticonsultants” laten we voelen wat werkplezier doet met een organisatie. En dat het heel goed samengaat met hard werken. Medewerkers die goed in hun vel zitten, zijn bevlogen en zetten een stapje extra voor de klant.’

Dat medewerkers voortdurend kunnen meedenken over verbeteringen, die ze vervolgens ook daadwerkelijk terug zien, speelt ook een belangrijke rol bij het vijftigjarendoel.

‘Minimaal 10% van onze tijd geldt als verbetertijd’, vertelt trainer Leonie van Lith. Zo komt het team elke twee weken samen tijdens een LCG-dag. ‘We geven elkaar feedback op onze rol tijdens trainingen en delen onze kennis. In het dagelijks werk coachen we elkaar in duo’s en ook de organisatie zelf is voortdurend in ontwikkeling. Iedereen kan verbeterideeën mailen, waarvan de waardevolle direct worden doorgevoerd.’

Meer weten? Lees het volledige interview met Ronnie Wenting en Leonie van Lith van de Lean Consultancy Group in de Great Place to Work® special van Elsevier.

Great Place to Work® over Lean Consultancy Group

De Lean Consultancy Group is een échte Best Workplace; vorig jaar al op nummer 1 en dit jaar hebben ze deze positie weten vast te houden! Het bedrijfskundig adviesbureau heeft een unieke cultuur waarin ze werk als inspiratie zien. Geen loze kreet; je ziet het terug in het dagelijkse handelen. De Lean Consultancy Group heeft diverse programma’s ontwikkeld om deze cultuur vast te houden en te versterken. Denk aan een uitgebreid beleid voor werving- en selectie om confetticonsultants aan te nemen die écht passen binnen de cultuur.

Of het nu een buitenlandse studiereis, een boekenclub of het jaarlijkse Lean Event is: de organisatie investeert voortdurend in de ontwikkeling van haar medewerkers. Plezier en vriendschap krijgen een prominente plek. Kijk maar naar hun vriendendag en de jaarlijkse ski-trip. De terugkerende stedentrip springt er het meeste uit. Kan ook niet anders als je die de ‘de Denderende Dolle Dwaze Disco Dagen’ noemt natuurlijk!

De Lean Consultancy Group vergroot waarde voor klanten én medewerkers. Daar ligt de focus. Niet voor niks dat de Lean Consultancy Group opnieuw eerste is geworden binnen de categorie Young & Small Workplaces.


Interesse in dit onderwerp? Lees dan ook:

 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe publicaties, events en andere nieuws? Volg ons dan op LinkedIn en meld je aan voor de nieuwsbrief!Topics: Medewerkersonderzoek Leiderschap Employer Branding Goed werkgeverschap Trends Over Great Place to Work Organisatiecultuur Best Workplaces Vitaliteit Employee Experience Gastblogs Het nieuwe werken Werkgeluk MVO beleid Millennials Werk privé balans HR Ontwikkeling Best Practices Communicatie

Comments

Schrijf je in voor updates van nieuwe blogs!