Flag

Intermax wint Special Award in categorie 'Vieren' 2017

Tijdens de bekendmaking van de lijst van Best Workplaces op 21 maart 2017 werden er Special Awards uitgereikt voor drie beleidsterreinen: Werven, Vieren en Delen – Bijdragen. Intermax won de Special Award voor Vieren. Wat onderscheidt Intermax op het gebied van vieren van andere organisaties?

Over Intermax

Intermax helpt klanten met het samenstellen van de ideale mix in cloudtechnologie. Het uitbesteden van ICT die het primaire proces van bedrijven ondersteunt, noemt het bedrijf ‘cloudsourcing’: een samensmelting van cloud en outsourcing. De missie van Intermax: "We ontwerpen en realiseren samen met onze klanten de slimste en meest betrouwbare cloud-architectuur. We beheren deze alsof het van onszelf is. We maken IT weer transparant, betrouwbaar en begrijpelijk."

Visie op vieren

De onderscheiding van Intermax ten opzichte van andere Best Workplaces begint met een duidelijke visie op vieren, namelijk “er is maar een klein excuus nodig om een feestje te vieren” en heeft uiteindelijk geleidt tot een informele atmosfeer binnen de organisatie. Medewerkers van Intermax werken hard maar realiseren zich ook dat het erg belangrijk is om tijd te nemen om te relaxen en om plezier te maken.

Een mooi voorbeeld van zo’n viermoment is het verhaal van een medewerker van Intermax die zijn collega’s op een donkere donderdagmiddag enthousiast vertelde over de nieuwe VR-installatie die hij gekocht had. Wat een ongelofelijke ervaring was dat om op die manier te kunnen gamen. Toen zijn collega’s mee gingen in zijn enthousiasme en ook weleens zo’n ervaring wilden meemaken, stapte hij naar de HR-manager om de mogelijkheden voor een feest te bespreken. “Natuurlijk” was het antwoord en een klein excuus voor het geven van een feestje was geboren. Statieven werden gekocht, nog wat specifieke apparatuur werd geleend en hapjes en drankjes werden geregeld. Toen de avond een groot succes bleek, is een nieuwe Playstation en corresponderende VR-brillen opgenomen in het interieur van de organisatie.

Persoonlijk vieren 

Een tweede manier waarop Intermax zich weet te onderscheiden, is de persoonlijke manier waarop er gevierd wordt. De organisatie neemt de tijd voor de medewerker wanneer hij/zij een individuele mijlpaal bereikt maar ook als er organisatiesuccessen worden behaald. Zo is de organisatie bijvoorbeeld vorig jaar verhuisd naar een nieuwe locatie. Tijdens deze verhuizing hebben ze elke ‘eerste keer’ en ‘laatste keer’ met elkaar gedeeld. Zo heeft de organisatie workshops gegeven en moodboards opgetuigd om mensen mee te laten denken over het nieuwe interieur, is Intermax samen met medewerkers op zoek gegaan naar kunst voor in het nieuwe pand en is het uitschakelen van het datacenter, het technische hart van de organisatie, gefilmd. Deze momenten zijn met andere medewerkers gedeeld door middel van app, mail, filmpjes of gewoon op de gang.

De persoonlijke manier waarop Intermax naar vieren kijkt, is ook terug te zien in de wijze waarop ze omgaan met persoonlijke feestjes. Binnen Intermax is het beleid dat wanneer medewerkers van Intermax worden uitgenodigd er altijd een lid van het MT aanwezig is. Deze uitzonderlijke regel laat echt de persoonlijke interesse naar de medewerkers zien. Andersom probeert Intermax ook de naasten van de medewerkers te betrekken bij feestjes van de organisatie zelf. Elk jaar wordt er bijvoorbeeld een familiedag georganiseerd in een themapark en wordt er Sinterklaas met de kinderen gevierd. Ook werd de familie van de medewerkers uitgenodigd bij de opening van het nieuwe pand.

Feestcommissie 

Intermax heeft een feestcommissie die een paar activiteiten per jaar organiseert. Het speciale aan deze commissie is dat medewerkers input kunnen leveren over wat zij graag georganiseerd zien worden. De leukste ideeën worden gekozen. Wat nog meer bijzonder is, is het initiatief dat door medewerkers zelf wordt genomen. Zoals eerder al aangegeven met het VR-feestje, wordt dit ook gedaan als iemand vindt dat het tijd is voor gebakken ei, bioscoopbezoek of een vrijdagmiddag borrel. Als iemand maar een goed idee heeft, wordt hij/zij volledig gesteund door Intermax.

Al met al onderscheidt Intermax zich voornamelijk door de warme en persoonlijke manier waarop vieren geïntegreerd is in de organisatiecultuur.

 
Interesse in dit onderwerp? Lees dan ook:

 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe publicaties, events en ander nieuws? Volg ons dan op LinkedIn en meld je aan voor de nieuwsbrief!Topics: Medewerkersonderzoek Leiderschap Employer Branding Goed werkgeverschap Trends Over Great Place to Work Organisatiecultuur Best Workplaces Vitaliteit Employee Experience Gastblogs Het nieuwe werken Werkgeluk MVO beleid Millennials Werk privé balans HR Ontwikkeling Best Practices Communicatie

Comments

Schrijf je in voor updates van nieuwe blogs!