Flag

Gastblog Lean Consultancy Group: Werk is inspiratie!

Wij zijn de Lean Consultancy Group en Best Workplace in de categorie Small & Young Workplaces. Onze gezamenlijke drijfveer is ons 50-jarendoel: Wij willen het levensgeluk in Nederland vergroten. "Werk is inspiratie" is daar een belangrijk onderdeel van. Wij geloven bij de Lean Consultancy Group dat werk een bron van inspiratie moet zijn. We streven ernaar dat je met energie naar je werk gaat en met méér energie weer naar huis. Eigen initiatief en out of the box denken worden gewaardeerd. En....hard werken en heel veel plezier maken met elkaar blijken zeer goed samen te gaan!

Wij halen onze inspiratie uit het helpen van bedrijven bij het toepassen van Lean. Als zij de motivatie hebben om hun klanten steeds beter te helpen, met blijere medewerkers en tegen lagere kosten, helpen wij ze graag dit te bereiken. We passen Lean uiteraard ook toe in ons eigen werk. Dit betekent bijvoorbeeld dat onze baan bestaat uit werk plus continu verbeteren. Om zoveel mogelijk klantwaarde te kunnen leveren, besteden we tenminste 10% van onze tijd aan het verbeteren van onszelf en onze organisatie. We verbeteren ons bedrijf en onze producten door structureel tijd in te ruimen om verbeterpunten door te voeren die leiden tot nieuwe standaarden.

Op persoonlijk niveau verbeteren we door wekelijks onze ontwikkelpunten te delen en elkaar zo veel mogelijk van feedback te voorzien. We geven ook workshops aan elkaar, waarbij je een groep collega-experts uit jouw eigen vakgebied tot je beschikking hebt om je te helpen bij jouw ontwikkeling. Het onderwerp bepaal je zelf en maakt niet uit, zolang het jou maar helpt om een betere adviseur/trainer te worden. De Lean Consultancy Group gelooft dat als wij elkaar inspireren en bijdragen aan elkaars ontwikkeling dat we daarmee onze klant steeds beter kunnen bedienen.

En daarom geldt: Fouten maken moet! We delen onze fouten wekelijks met elkaar. In onze organisatie doe je het goed als je elke dag een moment buiten je comfort-zone bent geweest. Dat is best spannend en gaat inderdaad niet altijd goed. Leren voelt soms een beetje ongemakkelijk en omdat niemand te wijs is om te leren staan we daar allemaal open voor. Wekelijks bespreek je met één van de partners jouw persoonlijke ontwikkeling en één van je collega's treedt op als je coach.

Plezier... misschien wel onze belangrijkste pijler. Wij geloven in de waarde van persoonlijk contact. Als de gelegenheid zich voordoet drinken we een borrel en hebben we lol met elkaar. En de Lean Consultancy Group organiseert elk jaar voor de medewerkers de DDDD. Wat? De Dolle Dwaze Disco Dagen! Disco omdat wij inspiratie opdoen om klant zijn nog meer tot een feestje te maken. Afgelopen jaar bezochten we Disneyland Parijs om te leren hoe je klantbeleving tot in de perfectie kunt toepassen. En dol en dwaas maken we het vooral met elkaar. Wat was het een mooi feestje, de DDDD.


Confetti consultants
De klanten weer blij
En werk is een feestje
Jaaaa dat doen wij!

Met inspirerende groet,

De Lean Consultancy Group

Over Lean Consultancy Group

De Lean Consultancy Group is een bedrijfskundig adviesbureau met als doel klanten te laten excelleren. We zijn gespecialiseerd in de toepassing van Lean in administratieve en dienstverlenende processen. We geloven niet in eenmalige resultaten alleen. We richten ons op continue verbetering. Dit vraagt om betrokkenheid en eigenaarschap van ons en onze klant. Samenwerken staat dan ook centraal en we streven ernaar onszelf overbodig te maken. Snel maar realistisch.

Best Workplaces aan het woord

De blog van Lean Consultancy Group is een blog van een serie blogs die dit jaar geschreven wordt door de Best Workplaces van 2015. De blogs laten zien wat deze organisaties bijzonder maakt en wat het zijn van een Best Workplace voor hen betekent. 


Interesse in dit onderwerp? Lees dan ook:

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe publicaties, events en ander nieuws? Volg ons dan op LinkedIn en meld je aan voor de nieuwsbrief!Topics: Medewerkersonderzoek Leiderschap Employer Branding Goed werkgeverschap Trends Over Great Place to Work Organisatiecultuur Best Workplaces Vitaliteit Employee Experience Gastblogs Het nieuwe werken Werkgeluk MVO beleid Millennials Werk privé balans HR Ontwikkeling Best Practices Communicatie

Comments

Schrijf je in voor updates van nieuwe blogs!