Flag

coöperatie DELA wint Special Award in categorie 'Delen Bijdragen' 2017

Op 21 maart 2017 vond de jaarlijkse bekendmaking van de lijst van Best Workplaces plaats in De Hallen Studio's in Amsterdam. Naast het bekendmaken van de winnaars, reikt Great Place to Work elk jaar ook Special Awards uit voor drie beleidsterreinen. Dit jaar waren dit de thema's Werven, Vieren en Delen – Bijdragen. De Special Award voor 'Delen – Bijdragen' werd tijdens het event gewonnen door coöperatie DELA. Wat maak de organisatie zo goed op dit beleidsterrein?

Tweeledig

Het is erg mooi wanneer een organisatie bijdraagt aan de samenleving vanuit een sterk MVO-beleid. Echter, DELA gaat verder dan dit. De organisatie draagt ook haar steentje bij vanuit de core business en sociale missie. Er is een sterk trotsgevoel, zingeving en voldoening die je terugziet binnen deze organisatie. Daarnaast zie je ook een uitgebreid MVO-beleid terug en dat is uniek als je kijkt naar de hoeveelheid onderscheidende programma's die DELA biedt. De reden waarom DELA is uitgeroepen als Special Award winnaar is daarom tweeledig.

Bijdragen vanuit de core business

Ten eerste is DELA uitgeroepen als Special Award winnaar, omdat de organisatie vanuit de sociale missie een sterke bijdrage levert aan de omgeving. In de missie wordt gesteld dat DELA een coöperatieve onderneming is, die zich richt op de continuïteit van het leven. Het is hun ambitie dat de leden de toekomst zo zorgeloos mogelijk tegemoet kunnen zien. Het gewaagd doel: "In 2020 is coöperatie DELA de meest betrokken en toegewijde coöperatie die het leven meer betekenis geeft." Als je kijkt naar waar DELA voor staat, kun je dus zien dat Delen – Bijdragen al door hun aderen stroomt. Dit merk je ook als je kijkt naar de medewerkerscommentaren. Je ziet dan dat medewerkers vanuit een passie, gedrevenheid en intrinsieke motivatie zich inzetten voor de belangen van de coöperatie.

Een sterk MVO-beleid

De tweede reden waarom DELA Special Award winnaar is, is omdat de organisatie een uitgebreid en gevarieerd MVO-beleid heeft, waarmee een verschil gemaakt wordt richting de omgeving. Dat merk je al aan het feit dat er tientallen MVO-ambassadeurs binnen de organisatie zijn. Zij dragen het MVO-beleid proactief uit aan collega's, om hiermee het bewustzijn te vergroten. Collega's kunnen bijdragen aan het realiseren van DELA's MVO-doelstellingen. Het is daarom noodzakelijk dat iedereen bekend is met het beleid en weet hoe hij of zij een bijdrage kan leveren. DELA heeft voor het hele jaar een MVO-actielijst met actiepunten die verdeeld zijn over mensen binnen alle onderdelen van de organisatie. MVO is één van de speerpunten van het jaarplan van de directie en daardoor speelt MVO een belangrijke rol in de jaarplannen van alle afdelingen en teams. Zo kunnen alle afdelingen met hun specifieke expertise een plan opstellen om bij te dragen aan de samenleving. Daarmee is MVO geborgd in de gehele organisatie en zijn alle collega's erbij betrokken.

Betrokkenheid van iedereen

Delen – Bijdragen gaat verder dan alleen medewerkers informeren over filantropische activiteiten die de organisatie onderneemt en het opzetten van eenmalige acties. Zorg dat medewerkers actief betrokken worden bij MVO-activiteiten om iets terug te geven aan de maatschappij. Daarmee ontstaat een gemeenschappelijke trots. René Brouwers, directeur van Great Place to Work®: "We zien regelmatig dat Best Workplaces zoeken naar manieren om een maatschappelijke bijdrage te leveren in lijn met hun core business, zodat medewerkers dagelijks het gevoel hebben dat ze ergens aan bijdragen. Dit heeft vaak veel meer effect dan een paar dagen vrijwilligerswerk". 

Interesse in dit onderwerp? Lees dan ook:

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe publicaties, events en ander nieuws? Volg ons dan op LinkedIn en meld je aan voor de nieuwsbrief!Topics: Medewerkersonderzoek Leiderschap Employer Branding Goed werkgeverschap Trends Over Great Place to Work Organisatiecultuur Best Workplaces Vitaliteit Employee Experience Gastblogs Het nieuwe werken Werkgeluk MVO beleid Millennials Werk privé balans HR Ontwikkeling Best Practices Communicatie

Comments

Schrijf je in voor updates van nieuwe blogs!