"Als je investeert in je medewerkers, krijg je het beste resultaat op organisatieniveau"
De drie meest fundamentele thema's binnen een werkomgeving zijn de onderlinge relaties gebaseerd op vertrouwen, trots en plezier. De steeds grotere wordende focus op actuele thema's als werkgeluk en 'engagement' draagt bij aan de mate waarin een medewerker zich wil inzetten voor een organisatie. Dit heeft uiteindelijk een positieve effect tot gevolg voor zowel het werkgeluk van medewerkers als het goed werkgeverschap van organisaties. Het vertrouwen, trots en plezier binnen organisaties vergroten is daarmee ook het streven van Great Place to Work.
Stel jezelf als organisatie de vraag: "Wat doe ik, in al mijn dagelijks werk, zodat de medewerker het gevoel heeft dat hij/zij voor een mooie organisatie werkt?'. De Culture Audit is het instrument om men bewust te maken van alle zaken die op werven, inspireren, belonen, zorgen et cetera plaatsvinden op dagelijkse basis.
"You cannot grow a business, you can only grow people and build a better culture"
Vanuit het gedachtegoed van Great Place to Work willen wij niet alleen goed werkgeverschap erkennen op basis van de mening van de medewerkers maar willen wij ook zien dat er goed over het beleid, de programma's en de cultuur is nagedacht. Dat de organisaties geen goede werkgevers zijn als gevolg van toevalstreffers, maar vanuit de juiste intenties.
Wat levert de Culture Audit voor een organisatie op?
- Een instrument om je werkgeversbeleid en HR-plannen mee vorm te geven en weer te geven aan je medewerkers.
- Inzicht krijgen in de sterke punten en de kansen gebaseerd op universele criteria waaraan succesvol beleid moet voldoen.
- Kijken naar de effectiviteit; wordt het beleid dat je uitvoert ook in de werkelijkheid als zodanig gepercipieerd door de medewerkers? Dit is mogelijk, omdat de stellingen uit het medewerkersonderzoek direct gelinkt zijn aan de beleidsterreinen uit de Culture Audit.
- Benchmarking ten opzichte van de Best Workplaces en inspiratie om je beleid te verbeteren.
- Employer Branding; je kunt de Culture Audit inzetten als communicatie naar buiten toe, om er bijvoorbeeld voor te zorgen dat potentiële kandidaten getriggerd worden om te solliciteren en inzicht krijgen in de organisatiecultuur en het goed werkgeverschap.
- Bron van inspiratie voor je eigen medewerkers, klanten, leveranciers, media en andere stakeholders.
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe publicaties, events en ander nieuws? Volg ons dan op LinkedIn en meld je aan voor de nieuwsbrief!