Menu

Great Place To Work-Certified™

LCG

Best Workplaces™ Europe 2020 - Medium
Positie 7
Best Medium Workplaces™ 2020
Positie 1
Great Place To Work™ Certified
Januari 2020 - Januari 2021
Best Workplaces™ Europe 2019 - Medium
Positie 6
Best Medium Workplaces™ 2019
Positie 1
Great Place To Work™ Certified
December 2018 - December 2019
Best Workplaces™ Europe 2018 - Small & Medium
Positie 7
Best Medium Workplaces™ 2018
Positie 1
Best Small Workplaces™ 2017
Positie 1
Best Small Workplaces™ 2016
Positie 1
Best Medium Workplaces™ 2015
Positie 1

Over deze organisatie

LCG adviseert, traint en coacht organisaties bij verandertrajecten. Ze helpt klanten met het realiseren van een gezonde en toekomstbestendige organisatie door het verbeteren van klanttevredenheid, medewerkerstevredenheid en financieel resultaat. De consultants en trainers van LCG werken dagelijks met medewerkers samen. Zowel op de werkvloer als in de bestuurskamer. LCG heeft haar wortels in de Lean en Agile filosofie, maar gelooft dat een methode nooit een doel op zich moet zijn. Ze hanteert dan ook het 'doen wat werkt' principe: wat voor de ene organisatie werkt, hoeft voor de ander niet zo te zijn. En andersom. Daarom werkt LCG met een aanpak op maat. Aan het begin van elk traject wordt deze aanpak niet vóór maar mét de klant bepaald. LCG begeleidt organisaties met verschillende vraagstukken in uiteenlopende sectoren. Van de zakelijke dienstverlening tot de zorg en van onderwijs tot overheid. Het team bestaat uit zo'n 60 consultants, trainers en coaches. Stuk voor stuk enthousiaste professionals. Echt enthousiast. Je zou ze maar wat graag leren kennen.

Luciano Landzaad
“LCG heeft ongelofelijk veel onderdelen waaruit voor mij blijkt dat het een 'Great Place to Work' is. De mate waarin men binnen deze organisatie om elkaar geeft, ervaar ik als erg hoog. Je kunt er altijd op vertrouwen dat mensen écht voor elkaar klaarstaan; dat wil ik nooit meer anders.”

Over de Great Place To Work-certificering

De stem van de medewerker vinden we het belangrijkst. Daarom is deze certificering 100% gebaseerd op het Trust Index™-medewerkersonderzoek. Dit onderzoek bestaat uit 60 stellingen over verschillende thema’s. Hiermee meten we vertrouwen, trots en plezier in organisaties.

Dit zijn de voorwaarden voor certificering:

  • een score van 70% of hoger op de Trust Index;
  • een minimale respons;
  • een ingevulde Culture Brief™.

Het certificaat is één jaar geldig. Organisaties met de hoogste scores op de Trust Index maken kans op een plek op de lijst van Best Workplaces™.

Bekijk de video

Werken bij LCG

We vinden het belangrijk dat nieuwe medewerkers zich zo snel mogelijk thuis voelen binnen LCG. Daarom hebben wij veel aandacht voor het indiensttredingsproces. We koppelen nieuwe medewerkers om deze reden aan een LCG Gids. De LCG Gids combineert de rol van de inwerkbuddy en talentmanager. De LCG Gids zorgt ervoor dat onze nieuwe collega zich thuis voelt bij LCG en alle ‘ins en outs’ leert kennen van onze organisatie.

De eerste werkdag is een spannend moment dat we goed willen verzorgen. Omdat wij geen vast kantoor hebben, beginnen we de eerste dag met een warm welkom op een afgesproken locatie en nemen we tijd en ruimte voor persoonlijk contact. De medewerker ontvangt alle benodigde materialen en wordt door de LCG Gids wegwijs gemaakt. Er wordt ook gesproken over de missie, visie en kernwaarden van LCG. Er wordt besproken hoe wij binnen LCG omgaan met talentontwikkeling. Er is veel aandacht voor wat de nieuwe collega daarbij mag verwachten en wat van hem of haar verwacht wordt.

In de eerste weken is er intensief contact met de LCG Gids. Deze heeft een gedetailleerd inwerkprogramma samengesteld van vier weken. Het doel is om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van de nieuwe collega’s, LCG en haar klanten. De nieuwe collega loopt in de eerste week zo veel mogelijk mee met zijn LCG Gids om elkaar snel goed te leren kennen. Vanaf week twee gaat de nieuwe collega 'werkvloeren' bij andere collega's. En niet te vergeten, ‘Het Weergaloze Wegwijzende Warme Welkom’ vindt plaats! We starten met een lunch en met LCG-verhalen die legendarisch zijn. Dit zijn geen zakelijke verhalen, maar kampvuurverhalen die de cultuur van LCG weergeven en die nergens zijn opgeschreven, maar iedereen kent.

Tijdens de inwerkperiode is er een evaluatiemoment tussen de nieuwe medewerker, de Gids en collega’s die betrokken zijn bij het indiensttredingsproces. Hier trekken we weer lessen uit die ons helpen om het indiensttredingsproces voor toekomstige collega’s nóg leuker te maken.

Ben je benieuwd naar de vacatures bij LCG? Ga naar hun vacaturepagina. 

 

Laat zien dat je een goede werkgever bent

Ontdek de voordelen en voorwaarden van certificering en deelname aan de Best Workplaces.

CTA_Certified