Flag

ZON Holding BV

Branche
Verkooporganisatie
 
Locatie
Venlo
 
Opgericht in

1915

Aantal medewerkers

100

Website

https://www.royalzon.com/nl

Logo-ZON-FC
ZON-Great-Place-to-Work-Certified-2-

Over deze organisatie

Al ruim 100 jaar zijn we op onderscheidende wijze actief in de internationale wereld van groenten en fruit. In de loop van de jaren is ZON uitgegroeid tot een toonaangevende afzetorganisatie in Nederland én ver daarbuiten. De Koninklijke Coöperatieve Telersvereniging Zuidoost Nederland, zoals we voluit heten, is opgericht in 1915 en ontving bij het 100-jarig bestaan in 2015 het predicaat Koninklijk. Onder de naam ZON fruit & vegetables verkopen we groenten en fruit, dát is in essentie wat we doen. Met daarbij een teler- en klantgericht scala van ondersteunende activiteiten zoals marketing, logistiek, verpakken en kwaliteitszorg. Het telerplatform VanEigenBodem.nl is de rode draad in de marketing- en promotieactiviteiten van ZON. De meeste van onze producten verkopen we zowel via de ZON-veilingklok als via bemiddeling en accountverkoop. De wensen van onze telers en onze klanten zijn daarbij uiteraard het uitgangspunt. Telers, klanten én medewerkers voelen zich Thuis bij ZON! Onze activiteiten concentreren zich hoofdzakelijk op Fresh Park Venlo, de spil in het web van de Europese foodlogistiek. Ruim 100 bedrijven in fresh & food zorgen er op dit terrein samen voor dat dagelijks miljoenen Europeanen de lekkerste groente en fruit op hun bord kunnen scheppen. ZON is gevestigd in Venlo en had in 2018 een omzet van 265 miljoen euro. ZON heeft ongeveer 100 medewerkers en circa 175 telers.

Lizzy-Zon-Holding2

"ZON biedt werknemers enorm veel vrijheid om hun taken en verantwoordelijkheden zelf in te kunnen vullen."

Lizzy
ZON-Great-Place-to-Work-Certified-3-
ZON-Great-Place-to-Work-Certified-1-

Great Place to Work over

ZON is getoetst op de Great Place to Work criteria waarbij zowel de perceptie van de medewerkers over het vertrouwen, trots en plezier binnen de organisatie als op negen thema’s binnen hun werkgeversbeleid is gemeten.

Bij ZON scoren de medewerkers het hoogst op een respectvolle werkomgeving, wat draait om ondersteuning, samenwerking en zorg. Zo scoort de stelling ‘Ik krijg de middelen aangeboden om mijn werk goed te doen’ 92%. 

Vanuit het werkgeversbeleid scoort ZON het hoogst op de thema’s Vieren van speciale gelegenheden en Zorgen - balans vinden tussen werk en privé. Op basis van de Great Place to Work criteria scoort het beleid het hoogst op de toegankelijk hiervan voor alle medewerkers.

 

Lees meer

Werken bij

Als je bij ZON komt werken ontvang je voor je eerste werkdag al je welkomstpakket. Hier zit allemaal relevante informatie over de organisatie in, zoals een welkomstwoord van onze algemeen Directeur, cao, bedrijfsregelingen, organisatiestructuur, inwerkprogramma, en zo verder. Zo kun je goed voorbereid starten aan je nieuwe baan. Uiteraard liggen de benodigde faciliteiten als laptop en telefoon voor je klaar op de eerste dag. Je wordt opgevangen door je leidinggevende die een ronde maakt door het bedrijf en je voorstel aan je nieuwe collega’s, waarna je op je afdeling aan de slag kunt. Je krijgt een buddy die je helpt bij operationele zaken en die je de eerste weken op weg helpt. Op je eerste werkdag hebben we ook nog een verrassing voor je. 

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan of er vacatures zijn of stuur een open sollicitatie. 

Foto-Paul-Geurten2

Contactpersoon
Paul Geurten

Manager Personeel en Organisatie

E-Mail: HR@royalzon.com