Flag

Quint

Branche

Advies/Consultancy

Locatie

Amstelveen

Opgericht in

1992

Aantal medewerkers

135

Website

Quintgroup.com/nl-nl/

Quint-Logo-2019
Quint-Great-Place-To-Work-Certified-1

Over deze organisatie

Digitale transformatie en effectief leiderschap zijn essentieel voor onderscheidend vermogen in de 21e eeuw. Quint ziet de optimale verbinding tussen mensen, processen en technologie als voorwaarde voor succes. We stellen de mens centraal. Door samen te leren en te durven experimenteren veranderen we organisaties. Quint ondersteunt bedrijven en organisaties bij het ontwerpen en implementeren van hun digitale transformatie naar een succesvolle toekomst. We versnellen en verankeren transformaties door mensen, processen en technologie met elkaar te verbinden. Zo realiseren we waarde voor de organisatie en haar omgeving.

Dragana-Mijatovic-Quint

'Consultants zijn nomaden. We moeten dus een manier vinden om verbinding met elkaar te houden.'

Dragana Mijatovic
practice lead High Performance Transformation
94%
Eerlijke behandeling van mensen ongeacht persoonskenmerken.
93%
Het werken in een leuke werkomgeving en gastvrijheid bij het ontvangen van nieuwe medewerkers.
92%
Medewerkers voelen zich een team of familie, onder andere door het vieren van speciale gelegenheden
92%
Een gevoel van trots op de prestaties van het team
Quint-Great-Place-To-Work-Certified-5
Quint-Great-Place-To-Work-Certified-2
Quint-Great-Place-To-Work-Certified-3
Quint-Great-Place-To-Work-Certified-4

Great Place to Work over

Quint is getoetst op de Great Place to Work criteria. Op basis van de feedback van de medewerkers over de mate van vertrouwen, trots en plezier én de evaluatie van het werkgeversbeleid is Quint gecertificeerd. 

De medewerkers scoren het hoogst op de Onderlinge verbondenheid & plezier. Onder andere de stelling ‘Dit is een vriendelijke werkomgeving’ scoort 98%. 

Vanuit het werkgeversbeleid scoort Quint het hoogst op de thema’s Ontwikkelen en Zorgen - Balans vinden. 

Lees meer

In één oogopslag

Leeftijd van medewerkers

25 of jonger26 tot 3435 tot 4445 tot 5555 of ouder010203040939363416

Dienstjaren bij de organisatie

Minder dan 2jaar2 tot 5 jaar6 tot 10 jaar11 tot 15 jaar16 tot 20 jaarMeer dan 20jaar010203040504636201985


Geslacht

VrouwMan

full-time / part-time

ParttimeFulltime
Quint-Maurice-Boon

'Groei is geen doel op zich, ontwikkeling wel.’

Maurice Boon
CEO

Werken bij

Dare to Challenge staat centraal in ons werk en ons gedrag. We stellen graag zaken ter discussie met als doel om met elkaar te leren en te verbeteren. We werken daarom samen met elkaar en met opdrachtgevers op basis van onderstaande kernwaarden.

Onze kernwaarden

Uitdaging 
We dagen opdrachtgevers en onszelf uit. Dit betekent dat we het lef hebben om onze mening te geven en om meningen van onszelf en van anderen in twijfel te trekken. Dit in de overtuiging dat samenhang van die inzichten tot het beste resultaat leidt.

Impact
De werelden van business en technologie brengen we samen. We delen kennis en organiseren samenwerking waarmee we impact maken voor opdrachtgevers. Mensen, processen en technologie zien wij als elkaar versterkende elementen.

Bezieling
In ons werk zijn passie en vakmanschap van onschatbare waarde om succesvol te zijn. Dit zijn de waarden die mensen zoeken en vinden bij ons. Quint onderscheidt zich door de bezieling van zijn mensen voor elkaar, voor hun werk en voor hun opdrachtgevers.

Vertrouwen
Bij Quint weten we dat je een grootse prestatie niet alleen kan neerzetten. Je hebt vertrouwen in elkaar nodig om resultaat te bereiken, iets te veranderen. Want alleen samen kun je tot grote hoogte stijgen.


Starten bij Quint
Een eerste werkdag van een nieuwe baan is altijd spannend. Dat vraagt om een warm welkom! We laten zoveel mogelijk nieuwe collega’s op dezelfde dag starten. Dit creëert saamhorigheid en een informele sfeer, waarin men elkaar goed kan helpen.

Net begonnen bij Quint als consultant? Grote kans dat je al snel bij een opdrachtgever op locatie zit. De HR-afdeling zorgt er daarom voor dat de introductie plaatsvindt in de eerste werkweek. Tijdens zo’n introductieperiode voeren nieuwe collega’s verschillende kennismakingsgesprekken met Quinters van allerlei afdelingen. Zo voelen ze zich snel thuis binnen de organisatie en leren ze de bedrijfscultuur snel kennen.

Iedere nieuwe Quinter krijgt vanzelfsprekend een laptop, simkaart, deurtag, leaseauto of NS Business Card en een e-mailaccount. Zo kan iedereen meteen aan de slag.

Ben je benieuwd naar de vacatures bij Quint? Ga naar hun vacaturepagina.

Anna Korsten
Contactpersoon
Anna Korsten
E-Mail: werving@quintgroup.com

Media