Flag

Yellowgrape

Branche
e-Commerce
Locatie

Amsterdam

Aantal medewerkers

31

Website

yellowgrape.nl

Logo-Yellowgrape-Great-Place-To-Work-Certified (1)
YG-GPTW-intro-foto-1

Over deze organisatie

At Rackspace, we accelerate the value of the cloud during every phase of digital transformation. By managing apps, data, security and multiple clouds, we are the best choice to help customers get to the cloud, innovate with new technologies and maximize their IT investments. As a recognized Gartner Magic Quadrant leader, we are uniquely positioned to close the gap between the complex reality of today and the promise of tomorrow. Passionate about customer success, we provide unbiased expertise, based on proven results, across all the leading technologies. And across every interaction worldwide, we deliver Fanatical Experience™. Rackspace has been honoured within the top 100 Great Places to Work for more than a decade.

YG-GPTW-testimonial-Berend
“Dankzij de verantwoordelijkheden, trainingen en de algemene drijfveer van het team om voorop te lopen, blijf ik mijzelf bij Yellowgrape ontwikkelen. De uitdagende projecten, gemoedelijke sfeer en activiteiten buiten werk om zorgen ervoor dat ik met plezier naar mijn werk toe ga.”
Berend Jonckers
Campaign Manager
93%
Eerlijke behandeling van mensen ongeacht persoonskenmerken.
 
92%
Ondersteuning in professionele en persoonlijke ontwikkeling én het tonen van waardering
 
90%
Een gevoel van trots op de bijdrage van het eigen werk en de betekenis dat het heeft
 
85%
Een gevoel van trots om voor deze organisatie te werken en het imago van de organisatie
 
YG-GPTW-slider-foto1

Great Place to Work over

Yellowgrape is getoetst op de Great Place To Work criteria. Op basis van de feedback van de medewerkers over de mate van vertrouwen, trots en plezier is Yellowgrape gecertificeerd. 

Bij Yellowgrape scoren de medewerkers het hoogst op Trots en Kameraadschap. Zo scoort de stelling ‘Ik ben er trots op anderen te vertellen waar ik werk' 95%

Lees ook de blog die Yellowgrape schreef over hun certificering!

YG-GPTW-testimonial-Tom

Wat ons inspireert

Vanaf begin 2018 ben ik werkzaam bij Yellowgrape. Op mijn eerste dag lag mijn eigen Yellowgrape trui, laptop en een klein handgeschreven kaartje al klaar op het bureau.

Zodra je binnenstapt in het mooie grachtenpand heerst er een relaxte sfeer/vibe. Ook tijdens Covid 19 werd ik thuis regelmatig verrast doordat er een bezorger aan de deur stond met een uitgebreid ontbijt of een fles Cava. Vooral in het begin van deze pandemie kon ik thuis wel zo'n opkikker gebruiken!

Niet alleen de persoonlijke aandacht is goed geregeld. Het management heeft een duidelijke visie en de werknemers worden hiervan regelmatig op de hoogte gebracht. Ook is er extra aandacht geschonken aan de Pensioenregeling en mogen werknemers gebruik maken van een Hypotheek arrangement. Dit zijn maar enkele voorbeelden waarom ik Yellowgrape een top bedrijf vind om bij te werken.

- Tom Suurling, Senior Campaign Developer

Rik-van-den-Wijngaard-Creative-Director-Founder-1
“Yellowgrape is een grote, bonte familie, een verzameling van steeds meer gezichten, ideeën en talenten. Met iedere nieuwe collega verandert Yellowgrape een beetje van identiteit, wordt rijker, beter. Dit vind ik ook het leukste ding aan ons werk. Iedere dag weer inspireren we elkaar. Wat een voorrecht om met zoveel talent en geestdrift omgeven te zijn! We werken hard, maar niet zonder onze kop te verliezen. Samen eten, het leven vieren. Dat is ook Yellowgrape. We zijn first and foremost Yellowfamily.”
Rik van den Wijngaard
Creative Director & Founder

Werken bij

Wanneer er een nieuwe medewerker start bij Yellowgrape, zorgen we er voor dat hij of zij kennis heeft gemaakt met (een deel van) het team en de werkplek. Tijdens de eerste dagen zijn de directe collega’s goed voorbereid, zodat zij de nieuwe medewerker stapsgewijs in kunnen werken. Dit gaat niet alleen om het installeren van de laptop, het klaarleggen van de sleutel en Yellowgrape merchandise, maar ook het uitwerken van een planning en briefings. Daarnaast nemen we de nieuwe medewerker mee in het verhaal van Yellowgrape aan de hand van de Culture Audit. Hiermee hopen we hopen we een duidelijk verwachtingspatroon te kunnen schetsen.

Het inwerken gebeurt onder het genot van een kop verse koffie waarin we de tijd nemen om een en ander uit te leggen en elkaar te leren kennen. We vinden het erg belangrijk dat onze nieuwe collega zich zo snel mogelijk thuis voelt. Daarom betrekken we hem of haar vanaf het begin bij meetings die van toepassing zijn op de functie, maar geven we ook ruimte en tijd om te leren.

We koppelen de nieuwe medewerker aan een vaste buddy. Dit is doorgaans de collega waar hij of zij het meest mee zal samenwerken. Hiermee proberen we het inwerkproces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Ook in de eerste weken blijven de koffiemomenten tussen de nieuwe medewerker en diverse collega’s een belangrijk onderdeel van het onboarding proces. Als er interne of externe events, uitjes of borrels op de planning staan wordt hij of zij daar gewoon voor uitgenodigd.

Gijsje-Wissenburg-People-and-Culture-Manager

Contactpersoon
Gijsje Wissenburg

People & Culture Director

E-Mail: careers@yellowgrape.nl

Media