Flag

Xelvin

Branche
Recruitment
Locatie:

Groningen

Aantal medewerkers

91

Website
www.xelvin.nl
Xelvin Great Place to Work Certified logo
Foto intern werkgeverspagina GPTW2

Over deze organisatie

Xelvin is een gespecialiseerd technisch detacheringsbureau. Wij detacheren MBO4, HBO en WO profielen naar onze technische klanten.

Wij zijn Xelvin.
We begrijpen technici en techniek als geen ander. Techniek is een onmisbare schakel voor de ontwikkeling en verduurzaming van de wereld. Daarom verbinden we de beste mensen aan de beste bedrijven en brengen wij vakmanschap en ambitie samen verder. Altijd met passie en op een eigentijdse, doelgerichte manier. Zo helpen wij iedereen vooruit, overal ter wereld.
Dat is onze belofte.

Daarbij is onze filosofie ‘SAMEN IMPACT MAKEN’. Alles wat we inrichten, alles wat we inzetten en alles wat we doen, doen we vanuit die gedachte. Die gedachte geldt voor alle stakeholders: samen als interne organisatie, samen met onze gedetacheerde collega’s en samen met onze klanten.

Ons doel is om uit te groeien tot de beste technisch detacheerder van Nederland. Wij geloven erin dat we dit alleen kunnen bereiken als we optimaal samenwerken met onze klanten en medewerkers. Samen impact maken door prestaties neer te zetten die geen van allen alleen had kunnen bereiken.

Bovenstaande gevoed door drie Xelvin-kernwaarden, gevolgd door drie merkwaarden. Hiermee geven we onze belofte vorm.
* Ondernemend / Doelgericht
* Zelfbewust / Eigenzinnig
* Betrokken / Hecht
Foto Gea Oenema

"Xelvin is een plek waar ik veel lach, me thuis voel en de ruimte krijgt om te zijn wie ik ben. Deze combinatie zorgt ervoor dat ik mij zowel als persoon als in het werk verder kan ontwikkelen. Dat maakt voor mij Xelvin een Great Place to Work.”

Gea Oenema
Recruitment Consultant

94%
Eerlijke behandeling van mensen ongeacht persoonskenmerken.
83%
Het werken in een leuke werkomgeving en gastvrijheid bij het ontvangen van nieuwe medewerkers.
81%
Verbondenheid tussen collega's onderling, iedereen kan zichzelf zijn en mensen helpen elkaar.
80%
Ondersteuning in professionele en persoonlijke ontwikkeling én het tonen van waardering.
Foto extern werkgeverspagina GPTW2
Foto extern werkgeverspagina GPTW
Foto intern werkgeverspagina GPTW2
Foto werkgeverspagina GPTW3
Foto werkgeverspagina GPTW4

Great Place to Work Certified

Xelvin is getoetst op de Great Place to Work criteria waarbij de perceptie van de medewerkers over het vertrouwen, trots en plezier binnen de organisatie is gemeten. Voor de eerste keer is Xelvin Great Place to Work Certified!

Binnen het medewerkersonderzoek scoren de medewerkers Xelvin het hoogst op het thema Kameraadschap. Zo scoort de stelling 'Ik kan hier mezelf zijn' 88%.

Foto Arjan de Vries

““Samen ambities realiseren”, dat is mijn passie. Een duidelijke koers, een cultuur waar je bij wilt horen en heel veel werkplezier zijn daarbij voor mij de belangrijkste ingrediënten. De certificering van Xelvin als “great place to work” is de bevestiging dat we goed op weg zijn."

Arjan de Vries
Algemeen Directeur

Werken bij Xelvin

Wij vinden het heel belangrijk dat een nieuwe collega zich welkom voelt bij Xelvin. Dat iemand zich op zijn/haar plek voelt in de nieuwe functie en in het nieuwe team. Aan het leren kennen van onze mooie Xelvin organisatie en alle collega’s hechten wij dus veel waarde.

De start en onboarding bij Xelvin bestaat uit drie delen:
- in “Xelvin de introductie” heten wij alle nieuwe collega’s welkom! De nieuwe collega krijgt als eerste op ons online leerplatform een indruk van onze organisatie en collega’s. Daarnaast krijgen alle nieuwe collega’s een uitnodiging voor de “Xelvin introductiedagen”, op onze locatie in Apeldoorn inspireren wij over onze strategie, klanten, kandidaten en diensten.
- in “de operationele onboarding” maken wij nieuwe collega’s wegwijs door onze werkprocessen. Op ons online leerplatform hebben wij alle onderdelen, onderwerpen en werkprocessen die horen bij de functie klaargezet. Samen met de leidinggevende maakt een nieuwe collega een planning & tijdlijn om deze onderwerpen inhoudelijk verder in de praktijk uit gaat diepen.
- in “het Xelvin Development program” ontwikkelt de nieuwe collega de facetten van de nieuwe functie. Het “Xelvin Development program” is een breed (trainings)programma ter ontwikkeling van de commerciële-, (online)recruitment- en persoonlijke vaardigheden op de Xelvin-wijze. Voor de verschillende trainingen in dit programma ontvangt een nieuwe collega automatisch een uitnodiging.

Wat mag een nieuwe collega van Xelvin verwachten?
Samen met de leidinggevende maakt de nieuwe collega een planning om kennis te maken met de collega’s van Xelvin en om daarnaast de verschillende onderwerpen die tot de functie behoren te leren.
Bovendien wordt een nieuwe collega gekoppeld aan een buddy, een ervaren Xelvin-collega die de ins & outs van Xelvin en het werk kent.

Wat mag Xelvin van een nieuwe collega verwachten?
Xelvin geeft de kaders en de uitleg. Onze collega’s zijn beschikbaar om de nieuwe collega te helpen en het werk eigen te maken. De nieuwe collega is de eigenaar van zijn/haar eigen ontwikkeling. We verwachten van de nieuwe collega proactiviteit om alle kennis op te doen en deze eigen te maken.

Foto Jasper Terhalle

Contactpersoon
Jasper Terhalle
HR-Directeur

E-mail: j.terhalle@xelvin.nl

 

Xelvin Culture Audit