Flag

DWA

Branche
Engineering
Locatie:

Amstelveen, Gouda, Rijssen en Veenendaal

Aantal medewerkers

132

Website
www.dwa.nl
DWA-logo-website
DWA - groepsfoto strand

Over deze organisatie

Duurzaamheid werkend maken, dat is onze missie. We maken dat dagelijks waar met ruim 130 enthousiaste en gedreven medewerkers die één ding gemeen hebben: passie voor duurzaamheid. Samen bouwen we aan een wereld die ook voor volgende generaties veilig, gezond en leefbaar blijft.
Annebeth Muntinga

“De drive om de wereld te verduurzamen is er heel diepgeworteld. Er heerst een bijzondere cultuur: mensen zijn hier behulpzaam, vriendelijk, begaan met elkaar én met de wereld.”

Annebeth Muntinga
Teamleider Bouwfysica

97%
Het werken in een leuke werkomgeving en gastvrijheid bij het ontvangen van nieuwe medewerkers.
96%
Je kunt hier op mensen rekenen als je ze nodig hebt.
95%
Eerlijke behandeling van mensen ongeacht persoonskenmerken.
91%
Management is integer en oprecht.
DWA Rijssen - overleg Khaled en Wouter
DWA Veenendaal - overleg
DWA Gouda - ontspanning
DWA Gouda - entree

Great Place to Work Certified

DWA is getoetst op de Great Place to Work criteria waarbij de perceptie van de medewerkers over het vertrouwen, trots en plezier binnen de organisatie is gemeten. Voor de eerste keer is DWA Great Place to Work Certified!

Binnen het medewerkersonderzoek scoren de medewerkers DWA het hoogst op het thema Kameraadschap. Zo scoort de stelling 'Dit is een leuke plek om te werken' 100%.

Jaap Dijkgraaf

“Wauw, dat we dit in een periode met corona en minder persoonlijk contact op het scorebord kunnen neerzetten, dat vervult mij met vreugde, trots en dankbaarheid. Wat mij bijzonder raakt is de hoge score op Kameraadschap. We zijn er voor elkaar en we slepen elkaar erdoorheen."

Jaap Dijkgraaf
Algemeen directeur bij DWA

Werken bij DWA

Bij DWA vinden wij het ontzettend belangrijk dat je je als nieuwe medewerker snel bij ons thuis voelt en een goede start kan maken met je werkzaamheden.

Na ondertekening van de arbeidsovereenkomst ontvang je een welkomstpakket met leuke duurzame gadgets. Om alvast de sfeer te proeven en je écht welkom te voelen, hebben wij een onboarding platform ontwikkeld met een welkomstvideo, informatie over het reilen en zeilen binnen het bedrijf, verhalen en tips & tricks van collega’s voor jouw eerste weken.

Alle faciliteiten (laptop etc.) staan klaar op de dag dat je bij DWA start. Je mentor vangt jou op en maakt jou wegwijs in jouw inwerkperiode. Ook heb je een buddy, die voor jou een referentiepunt en gesprekspartner is voor al jouw vragen en ervaringen tijdens jouw landing bij DWA. Je buddy is meestal iemand die in dezelfde ontwikkelfase zit, uit een ander team.

Samen met jou maken we het - door ons in concept voorbereide - inwerkprogramma definitief en starten we met de uitvoering daarvan. HR houdt de vinger aan de pols om te zien of je als nieuwe medewerker goed landt binnen de organisatie, en of het eventueel gewenst is om op onderdelen bij te sturen in het inwerkproces. Gedurende de inwerkperiode werk je zoveel mogelijk op kantoor, om de cultuur bij DWA te ervaren en jouw binding met onze organisatie op te bouwen. Tweemaal per jaar is er een introductiebijeenkomst met alle nieuwe medewerkers die in het voorafgaande halfjaar gestart zijn. In deze bijeenkomst maak je kennis met elkaar, wissel je ervaringen uit en deel je nieuwe inzichten.

DWA HR team
HR Team

Mariëlle Westerwaal_DWA

Mariëlle Westerwaal
Recruiter
marielle.westerwaal@dwa.nl

Linda Sterk_jpg 

Linda Sterk
Medewerker P&O
linda.sterk@dwa.nl

 

DWA Culture Audit