Flag

12Build

Branche

Software

Locatie:

Nijverdal

Aantal medewerkers

52

Website

12build.com

Logo-12build-FC
12Build-foto-3-Great-Place-to-Work-Certified

Over deze organisatie

12Build stimuleert optimaal samenwerken in de bouw. Wij matchen (vaste) bouwpartners op trackrecord en expertise en optimaliseren het offerteproces tussen bouwspecialist en hoofdaannemer. Dit doen we met een grote glimlach, want trots en passie staan bij ons centraal!

Robbin-Stegers-12Build-Great-Place-to-Work-Certified

De kernwaarden Joy, Drive en Openness zitten bij 12Build verankerd in alle vezels van het bedrijf. Collega's zijn enorm getalenteerd, vriendelijk en elke dag een plezier om mee te werken. Dit, samen met een duidelijke gedeelde visie, maken van 12Build een 'great place to work'.

Robbin Stegers
Marketeer
100%
Mensen hier worden eerlijk behandeld, ongeacht hun geslacht.
100%
Mensen hier worden eerlijk behandeld, ongeacht hun seksuele geaardheid.
98%
Dit is een fysiek veilige werkomgeving.
98%
Dit is een leuke plek om te werken.
12Build-foto-2-Great-Place-to-Work-Certified
12Build-foto-1-Great-Place-to-Work-Certified

Great Place to Work over

12Build is getoetst op de Great Place to Work criteria. Op basis van de feedback van de medewerkers over de mate van vertrouwen, trots en plezier is 12Build gecertificeerd. 

De medewerkers scoren 12Build het hoogst op Kameraadschap. Zo scoort de stelling ‘Dit is een leuke plek om te werken' 98%.

Peter-Brouwer-12Build-Great-Place-to-Work-Certified

Een leven lang leren staat bij ons centraal. Wij helpen elkaar en de bouwsector verder. Dit doen we als een steeds grotere familie. Het gaat niet om ‘jij’, maar om ‘wij’. Hier sluiten onze kernwaarden naadloos op aan. We love shiny eyes!

Peter Brouwer
Manager Head of Sales General Contractors

Werken bij

Je eerste werkdag is altijd spannend. Wat doe ik aan? Ben ik op tijd? Hoe zijn de collega’s? Die spanning ben je gelukkig snel kwijt. Op kantoor merk je dat de sfeer bij ons heel relaxed is en dat je nieuwe collega’s je overal mee helpen.

Op je eerste werkdag koppelen we je aan een buddy die je helpt een echte 12Builder te worden. Die collega laat je kennis maken met de rest van je collega’s. De eerste weken speel je de onboardingbingo met allerlei opdrachten. Als eerste in de Daily meeting zitten, bijvoorbeeld. Of op kantoor Zwolle de trap nemen, negen verdiepingen omhoog. Heb je bingo? Dan krijg je van ons een dinerbon om lekker uit eten te gaan! 

Maar daar houdt het niet op. Onze onboarding duurt 20 weken. We leren jou onder andere over onze organisatiedoelen en we plannen cultuursessies, zodat je onze kernwaarden kent.

Ben je volledig geland en voel je je een echte 12Builder? Dan gaan we aan de slag met je eigen ontwikkeling. Je start met 360-graden feedback, doet een DISC-scan doen en stelt met collega’s doelen op. Je hebt ook de mogelijkheid een training te kiezen die past bij je persoonlijke doelen. We leren je alles over de 7 eigenschappen van Covey en de GRIP methode om slimmer te werken. Ook plannen we regelmatig feedbacktalks om te bespreken hoe het gaat en of je ergens hulp bij nodig hebt. 

Heb je de onboarding doorlopen? Gefeliciteerd! Om dit te vieren krijg je het enige echte 12Build vest én mag je vanuit 12Build een schenking doen aan een goed doel naar keuze.

Bekijk de vacatures!

Contactpersoon
Kelsey Schippers


E-Mail: k.schippers@12build.com

Media

Cultuurboek 12Build
(pdf | 5.2 MB)