Flag

Hilti

Branche

Bouw

Locatie
Berkel en Rodenrijs
 
 
Opgericht in

1941

Aantal medewerkers

273

Website

www.hilti.nl

Hilti-Best-Workplace
Hilti-Great-Place-To-Work-Certified-1

Over deze organisatie

Bij Hilti produceren en ontwerpen wij geavanceerde machines, software en leveren wij diensten voor professionals in de bouwsector. Wij zijn wereldwijd actief, met ruim 30.000 werknemers in meer dan 125 landen. Elke dag leveren wij met onze technologieën een bijdrage aan indrukwekkende bouwkundige projecten, van de markthal in Rotterdam tot het NH Hotel in Amsterdam. Daarnaast zijn wij vooruitstrevend op het gebied van BIM en hebben wij een BIM Experience Center. Het succes van ons familiebedrijf is te danken aan het feit dat wij op dagelijkse basis de droom van onze oprichter Martin Hilti – “I want to build an enterprise with entrepeneurs, where people can grow and develop.” – tot uitvoering brengen

Eline-Reynaers-Hilti-Nederland-Great-Place-To-Work-Certified

"Wat Hilti een Great Place to Work maakt, is de "care en perform" cultuur. We streven ambitieuze doelen na, maar altijd met tijd en aandacht voor de ontwikkeling van onze medewerkers. Hierdoor wordt 80% van onze management functies intern ingevuld. Bereiken wij onze doelen, dan wordt dit ook goed gevierd met de hele organisatie."

Eline Reynaers
Area Sales Manager
93%
Het werken in een leuke werkomgeving en gastvrijheid bij het ontvangen van nieuwe medewerkers.
 
91%
Eerlijke behandeling van mensen ongeacht persoonskenmerken.
 
89%
Verbondenheid tussen collega's onderling, iedereen kan zichzelf zijn en mensen helpen elkaar.
 
88%
Een gevoel van trots op de prestaties van het team
 
Hilti-Great-Place-To-Work-Certified-2
Hilti-Great-Place-To-Work-Certified-3
Hilti-Great-Place-To-Work-Certified-4
Hilti-Great-Place-To-Work-Certified-5

Great Place to Work over

Hilti Nederland is een Best Workplace sinds 2011, en staat al meerdere jaren in de top 25 van de multinationals. Als multinational met zo’n 30.000 werknemers kent Hilti als geen ander het belang van goed werkgeverschap. In het Nederlandse kantoor in Berkel en Rodenrijs hangt het Best Workplace certificaat al sinds 2017 aan de muur. De multinational is, ondanks zijn grootte, nog altijd een familiebedrijf dat veel waarde hecht aan de cultuur en het ontwikkelen van zijn mensen.

De medewerkers scoren het hoogst op de Onderlinge verbondenheid en plezier. Onder andere de stelling ‘Wanneer je hier komt werken, wordt ervoor gezorgd dat je je snel welkom voelt’ scoort 97%. 

Vanuit het werkgeversbeleid scoort Hilti het hoogst op de thema’s Spreken en Ontwikkelen. 

Best Workplace

Hilti Nederland is één van de Best Workplaces van 2020.  Wil je weten wat hun visie is op goed werkgeverschap inclusief voorbeelden? Lees dit artikel. 

Lees meer
Screenshot-2021-05-06-at-10.28.34

Wat ons inspireert

Zorgzame en prestatiegerichte cultuur

Binnen Hilti heerst een zorgzame en prestatiegerichte cultuur die als fundament dient voor de strategie van het bedrijf. De kernwaarden zijn niet voor niets moed, integriteit, betrokkenheid en samenwerking. Irene Eijkelenboom, HR specialist bij Hilti: “De balans tussen deze twee uitgangspunten maakt Hilti een werkgever die mensen vooruit wil helpen in hun ontwikkeling om prestaties te behalen, door zorg te dragen en aandacht te hebben voor hun persoonlijke welzijn.” 

Voor Hilti is goed werkgeverschap essentieel omdat naast de ontwikkeling van de medewerkers ook de organisatiedoelen ten goede komt. Die kunnen alleen worden behaald wanneer alle Hilti-medewerkers hier samen naartoe werken, en er een focus is op de lange termijn. Het continu ontwikkelen van de mensen staat hierbij voorop. Het is dan ook niet vreemd dat er binnen Hilti medewerkers rondlopen die meer dan dertig jaar in dienst zijn. Onlangs haalde een Hilti-medewerker zelfs met 47 dienstjaren de pensioengerechtigde leeftijd!

Goed werkgeverschap in de praktijk

Om die loyaliteit te waarborgen is feedback essentieel, zij worden actief betrokken bij de ontwikkeling van de organisatie. Een mooi voorbeeld is de oprichting van de Great Place To Work Champions: een groep die bestaat uit afgevaardigden vanuit ieder team, die fungeert als spreekbuis. Door binnen ieder team een toegewijd persoon te hebben op het onderwerp goed werkgeverschap, waarborgt Hilti dat de voortgang, veranderingen en oplossingen altijd goed worden gecommuniceerd. 

Een ander voorbeeld is de Sherpa die bij Hilti in dienst is. Deze begeleidt bij de tweejaarlijkse teamcamps waar alle medewerkers samenkomen en overnachten om aan teambuilding en de organisatiecultuur te werken. Irene Eijkelenboom: “We zien de betrokkenheid van onze medewerkers echt terug in de welwillendheid om deel te nemen aan evenementen en bij te willen dragen aan de organisatie daarvan.”

Lees meer

Werken bij

Wij vinden het binnen Hilti belangrijk dat iedere nieuwe collega een vliegende start kan maken in zijn/haar functie. Om die reden starten alle nieuwe collega’s in de Hilti Sales Academy. Een op maat gemaakt trainingsprogramma van ruim zes weken, waarin onze nieuwe collega’s Hilti als organisatie, haar producten, diensten en services, maar ook zichzelf leren kennen. We wisselen theorie met praktijk af en zorgen ervoor dat onze nieuwe collega’s de benodigde veiligheids- en compliance certificaten behalen.

De HSA wordt afgesloten met een final assessment, waarin het geleerde in de praktijk gebracht wordt door middel van presentaties en opdrachten. Naast de Sales Trainer is ook de mentor aanwezig om op basis van dit assessment drie concrete ontwikkelpunten op te stellen voor iedere deelnemer. En natuurlijk is er bij iedere HSA een afsluitende borrel waarbij we traditiegetrouw de uitreiking van de HSA certificaten hebben en een foto maken!

Onboarding houdt niet op na onze Sales Academy. Wij stellen voor iedere collega een honderd dagen plan op en koppelen hem/haar aan een buddy. Een buddy is een collega in hetzelfde team, bij voorkeur met ervaring in dezelfde rol. Het is een persoon waarmee ervaringen kunnen worden gedeeld, een persoon die een luisterend oor biedt en jou de kneepjes van het vak leert, maar ook schakelt met de teamleider als er zich problemen voordoen. Een aantal maanden na het afronden van de HSA volgen nieuwe medewerkers het tweedaagse Team Camp genaamd ‘The Hilti Way, our Culture Journey’ om kennis te maken met het cultuurprogramma van Hilti.

Wil je weten hoe het is om te werken bij Hilti? Bekijk de vacatures

Contactpersoon
Hilti Recruitment


Tel: 010-5191111
E-Mail: carriere@hilti.com

Media

Hilti Magazine Great Place To Work
(pdf | 8.6 MB)