Wie zijn de millennials?
De millennial-generatie wordt ook wel generatie Y genoemd. Als je tussen 1980 en 2000 geboren bent, ben je een millennial. Echter, er bestaat geen helderheid over de precieze afbakening qua leeftijd voor deze groep. In 2025 zal 75% van alle werkenden millennial zijn. Millennials hebben andere kenmerken en behoeften en brengen een andere mindset en instelling met zich mee. Dit resulteert in een andere benadering van organisaties ten opzichte van de arbeidsmarkt en het inrichten van werk. Om een aantrekkelijke werkgever te zijn, zal er op de kenmerken en behoeften van millennials moeten worden ingespeeld.
Millennials willen het verschil maken
Het belang van waardengedreven organisaties ten opzichte van millennials groeit. Millennials willen een verschil maken en als zij geloven in de missie van je organisatie, kunnen ze je meest gepassioneerde medewerkers zijn. Omdat zij over tien jaar driekwart van de beroepsbevolking zullen uitmaken, is het belangrijk om systemen in te richten die deze passie stimuleren. Millennials zijn zelfverzekerd, hebben hoge verwachtingen en zijn resultaatgericht. Het is de eerste generatie die zo sterk verbonden is door toedoen van social media.
De millennial-generatie is erg sterk op IT-gebied. Communiceren kunnen ze goed en de manier waarop de organisatie communiceert en hen steunt in hun technologiebehoefte verandert enorm. Daarnaast hebben ze de wens om een verschil te maken met hun baan. Millennials werken in elke organisatie en branche. Het creëren van de juiste werkomgeving is dus cruciaal. Michelle Lock pleit ervoor dat wij goede leiders van ze moeten maken om straks als een organisatie succesvol te zijn.
10 tips voor een ‘millennial-vriendelijke’ werkomgeving
Een nieuwe benadering van deze millennial-generatie is de sleutel tot succes in de toekomst. Dat betekent dat manieren waarop er lange tijd gewerkt is, gaan veranderen en modern werkgeverschap zal moeten worden bevorderd om niet alleen deze millennials aan te trekken, maar ook het beste uit deze nieuwe generatie werkenden te halen. Hieronder vindt je 10 tips om modern werkgeverschap te bevorderen en een ‘millennial-vriendelijke’ werkomgeving te creëren.
- Wees flexibel. Bied keuzevrijheid betreffende waar en hoe mensen kunnen werken.
- Integreer je waarden en cultuur in de werkomgeving.
- Promoot wellness en well-being op je werk.
- Faciliteer diversity & inclusion training voor alle medewerkers. Hiermee creëer je een sterkere open mindset om verschillende mensen aan te trekken.
- Investeer in je mensen om de ander te begrijpen, zodat je beter leert samenwerken met je collega’s om uiteindelijk succesvol te zijn.
- Faciliteer coachingprogramma’s voor het stimuleren van persoonlijke ontwikkeling.
- Faciliteer een state of the art workplace.
- Stem IT-infrastructuur en IT-services af op de behoefte.
- Organiseer recognition programs. Medewerkers die zich erkend voelen, gaan verder dan wat er van ze wordt verwacht, zijn meer gemotiveerd, productiever en zullen langer bij de organisatie blijven.
- Tot slot, zorg ervoor dat je je niet alleen maar focust op millennials. Diversifieer de generaties binnen je organisatie. Blending is key. Alle generaties zijn cruciaal voor lange termijn succes.
Best Practices: programma's voor Millennials
Michelle Lock stelt dat de visie van Bristol-Myers Squibb is om dé biotech en farma werkgever te worden voor de volgende generatie werkenden. Om dit te realiseren, hebben zij het platform CLIMB gecreëerd: Cultivating Leadership and Innovation for Millennials and Beyond. Zij richten zich binnen dit platform op de invloed van de volgende generatie werkenden. Hiermee wil Bristol-Myers Squibb de globale bedrijfsprestatie sturen door talentontwikkeling, energiemanagement, connectiviteit en innovatie te stimuleren. Daarvoor zijn verschillende programma’s ontwikkeld.
Flexibel werken, cultural fit, 'mobile first'-intranet en gezeondheidsevenementen
Een daarvan is de ‘one young world conference’ waar jonge mensen komen om na te denken hoe ze een betere wereld kunnen creëren. Job development staat centraal binnen de organisatie en flexibel werken wordt sterk gestimuleerd. Ook kunnen stagiairs blijven in de organisatie wanneer er een cultural fit is. Een moderne kantooromgeving of een ‘workplace of the future’ hoort hier volgens Bristol-Myers Squibb ook bij. Daarnaast hebben ze een nieuw intranet ontwikkeld welke als ‘mobile first’ versie toegankelijk is buiten het eigen netwerk en organiseren zij ieder jaar een gezondheidsevenement in Zwitserland, waar zij zijn gevestigd. Op een van deze gezondheidsevenementen kregen alle medewerkers van Bristol-Myers Squibb een fitbit armband om hun stappen mee te meten. Spontaan ontstond er een competitie. Elk team concurreerde tegen elkaar gedurende zes maanden. Iedereen ging lopend en fietsend naar het werk. Het introduceren van deze programma’s resulteerde er in dat de bedrijfsprestaties voor Bristol-Myers Squibb nog nooit zo goed waren geweest.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn om op te hoogte te blijven van de nieuwste blogs!