Flag

Culture Audit van LCG in 12 stappen

Donderdag 26 april vond een Culture Audit ontbijtsessie plaats in Amsterdam. Het doel van deze dag? Organisaties inspireren om nog meer uit hun Culture Audit te halen. De Culture Audit is dé tool om vorm te geven aan je werkgeversbeleid in de dagelijkse praktijk. Vergeet het "HR-jaarplan", de Culture Audit gaat veel verder dan arbeidsvoorwaarden of faciliteiten, het gaat om de gehele Employee Experience.

Great Place to Work meet langs 9 HR-thema's in hoeverre het gevoerde beleid invloed heeft op de beleving van de medewerkers. Op deze manier krijg je inzichtelijk of wat je als organisatie doet ook het gewenste effect heeft bij je medewerkers.

De Culture Audit van Lean Consultancy Group

Gedurende de Culture Audit ontbijtsessie werd onder andere inzicht gegeven in de visie en het belang van de Culture Audit, het verwachte resultaat en deelde #1 Best Medium Workplaces 2018 Lean Consultancy Group haar tips en trics. In het eerste jaar voelde het schrijven van de Culture Audit als een "moetje" voor de medewerkers van de Lean Consultancy Group. Nu is het al een aantal jaar een levendig document dat gedragen wordt door de gehele organisatie. Het is ieder jaar weer een feestje om eraan te werken.

De 12 stappen

Leonie Mul – van Lith en Eppo Kuipers namen de deelnemers mee door hun stappenplan rondom het maken van de Culture Audit. De twaalf stappen zijn: 

 1. De vacature voor de Culture Audit wordt inzet uitgezet: wie vindt het leuk om het op te pakken? Het Culture Audit team van ongeveer 5 mensen bestaat, voor een goede balans, uit nieuwe medewerkers en medewerkers die al langer in dienst zijn én uit junior/medior/senior.
 2. Wie wordt de projectleider?
 3.  Hoe ziet de tijdsplanning eruit?
 4. Culture Audit van het jaar ervoor lezen
 5.  Lijst maken van wat is er gestopt, wat is er nieuw toegevoegd en wat is er verbeterd tov vorig jaar
 6. Best Practices van andere organisaties opdoen (LCG haalt haar inspiratie onder andere ook uit de Best Practices gids)
 7. Tijd blokken om samen te zitten en te schrijven
 8.  Hierbij past LCG de Agile en Lean principes toe om zo effectief mogelijk te werken
 9. Cross lezen en checken
 10. Creatieve toevoeging (vormgeving, filmpje, foto's)
 11. Evalueren hoe het schrijven van de culture audit is gegaan
 12. Feest vieren wanneer de Culture Audit is af! 

Ontdek de Culture Audit van Lean Consultancy Group

Benieuwd naar het resultaat van de aanpak van Lean Consultancy Group? De gehele Culture Audit staat op hun website en in deze video blikken zij per Culture Audit thema terug op het afgelopen jaar (2017).

Interesse in dit onderwerp? Lees dan ook:

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe publicaties, events en ander nieuws? Volg ons dan op LinkedIn en meld je aan voor de nieuwsbrief!Topics: → Verwelkomen (Onboarding) → Delen - Bijdragen aan de maatschappij → Ontwikkelen → Werven → Best Practices gidsen → Spreken → Luisteren → Inspireren → Delen - Belonen → Bedanken → Zorgen

Comments