Menu

Great Place To Work-Certified™

Synechron

Best Multinational Workplaces™ 2022
Positie 8
Great Place To Work™ Certified
December 2021 - December 2022
Best Multinational Workplaces™ 2021
Positie 8
Great Place To Work™ Certified
Januari 2021 - Januari 2022
Best Multinational Workplaces™ 2020
Positie 9
Great Place To Work™ Certified
Januari 2020 - Januari 2021
Best Multinational Workplaces™ 2019
Positie 10
Great Place To Work™ Certified
Februari 2019 - Februari 2020
Best Large & Multinational Workplaces™ 2017
Positie 10

Over deze organisatie

Wij zijn leiders in verandering, baanbrekende digitale ervaringen en technologie voor een betere toekomst. Synechron begon in 2001 als een klein, zelfstandig team en vanaf daar zijn we blijven bouwen en hebben onze organisatie zien groeien tot meer dan 14.000 mensen wereldwijd, verspreid over 40 kantoren in 17 landen.4

Vanuit onze solide basis in de financiële dienstverlening zijn we een prominent wereldwijd digitaal adviesbureau geworden voor grote financiële dienstverleners en technologiebedrijven. Met een belangrijke focus op vertrouwen, en in samenwerking met onze klanten, leiden we moderniserings- en digitale optimalisatietrajecten met brede expertise op het gebied van Consulting, Design, Cloud, Data en Engineering. We bieden onze klanten end-to-end-maatwerk oplossingen.

Radia Elbariri, Office Manager
“In de loop der jaren heb ik voor verschillende organisaties gewerkt en ik kan oprecht zeggen dat dit een organisatie is waar ik geen hiërarchie ervaar. Dit zegt zoveel over de omgeving waarin we werken en de mensen met wie we samenwerken. We werken en spelen niet alleen hard, maar geven ook veel om elkaar. De dynamiek en de sfeer maken van Synechron voor mij de leukste plek om te werken.”
Jarno Droog, Senior Director
“Als jij op zoek bent naar een steile leercurve en graag wilt investeren in je persoonlijke ontwikkeling in een internationale innovatieve omgeving, dan zit je bij Synechron goed.”

Over de Great Place To Work-certificering

De stem van de medewerker vinden we het belangrijkst. Daarom is deze certificering 100% gebaseerd op het Trust Index™-medewerkersonderzoek. Dit onderzoek bestaat uit 60 stellingen over verschillende thema’s. Hiermee meten we vertrouwen, trots en plezier in organisaties.

Dit zijn de voorwaarden voor certificering:

  • een score van 70% of hoger op de Trust Index;
  • een minimale respons;
  • een ingevulde Culture Brief™.

Het certificaat is één jaar geldig. Organisaties met de hoogste scores op de Trust Index maken kans op een plek op de lijst van Best Workplaces™.

Bekijk de video

Werken bij Synechron

We geloven sterk in het idee dat ons bedrijf en onze gemeenschap worden aangedreven door het omarmen van een handvol belangrijke waarden. Een echte ‘Synechronite’ wordt richt zich op vijf waardes: Client-first, Integrity, Agility, Execution, and Excellence. Onze werknemers onderscheiden zich met deze eigenschappen van andere bedrijven. We geloven niet alleen dat mensen met deze waarden ons kunnen helpen groeien als organisatie, maar we zijn er ook van overtuigd dat we hen de juiste werkomgeving kunnen bieden.

Ons sollicitatieproces is, naast het vinden van een match op basis van competenties, specifiek ontworpen om een match te vinden op basis van onze culturele waarden. We willen ervoor zorgen dat de kandidaat een volledig beeld krijgt van Synechron en dat wij een goed beeld kunnen vormen van de kandidaat. Daarom bestaat ons selectieproces uit drie sollicitatiegesprekken en een assessment. Het doel van het eerste gesprek is om kennis te maken en verwachtingen in kaart te brengen, dit online interview is met één of twee consultants. Het EQ-gedeelte van de assessment is stof voor het gesprek in het tweede interview. Het IQ-gedeelte van de assessment is een test die plaats neemt voordat het tweede interview is ingepland. Wie ben jij als een persoon en professioneel? Het doel van het laatste gesprek is het op de proeft stellen van jouw toegevoegde waarde voor Synechron, dit interview is gevoerd door een directeur en HR-medewerker. Als alle rondes succesvol zijn voor zowel de kandidaat als voor Synechron, gaan we verder met het arbeidsvoorwaardengesprek en hopen we dat we snel een nieuwe ‘Synechronite’ kunnen verwelkomen!

Wij vinden het belangrijk dat (nieuwe) medewerkers zich snel thuis voelen binnen onze organisatie. Ons onboardingsproces is erop gericht om nieuwe medewerkers zo snel mogelijk wegwijs te maken binnen ons bedrijf. Op de eerste dag zorgen wij ervoor dat alles klaar staat, zodat de nieuwe medewerker een jump-start kan maken op de eerste werkdag! Vanaf het moment van tekenen zorgen wij ervoor dat de nieuwe medewerker zich welkom voelt. Het programma van de eerste weken staat vast, zodat de nieuwe medewerker het bedrijf en zijn/haar nieuwe collega’s leert kennen. Drie keer per jaar wordt een Onboarding Bootcamp evenement georganiseerd voor alle recent gestarte medewerkers. Dit evenement wordt georganiseerd zodat de nieuwe medewerkers Synechron leren kennen, maar ook zichzelf en de andere nieuwe medewerkers.

Contact
Lotje Rogge
Bekijk onze vacatures
 

Is jouw organisatie een great place to work?

De stem van de medewerker vormt de basis van onze certificering en de Best Workplaces.

Ontdek de criteria, wat als je het niet haalt en de voordelen van meedoen. 

2_Afbeelding_Quiz