Flag

Solventa

Branche

Advies/Consultancy

Locatie

Nieuwegein

Opgericht in

1997

Aantal medewerkers

26

Website

Solventa.nl/

Solventa-logo-Great-Place-To-Work-Certified
Solventa-Great-Place-To-Work-Certified

Over deze organisatie

De missie van Solventa is het verbinden van doelen, mensen, middelen, organisaties en netwerken door de slimme en praktische inzet van onze architectuurkennis. Dit doen onze architecten vanuit een onafhankelijke positie, vanuit een brede praktijkervaring en met kennis van de meest actuele organisatorische en technologische ontwikkelingen.

100%
Eerlijke behandeling van mensen ongeacht persoonskenmerken.
96%
Ondersteuning in professionele en persoonlijke ontwikkeling én het tonen van waardering
97%
Afwezigheid van het voortrekken van mensen bij werving of promotie
94%
Het werken in een leuke werkomgeving en gastvrijheid bij het ontvangen van nieuwe medewerkers.
Solventa-Great-Place-To-Work-Certified-1
Solventa-Great-Place-To-Work-Certified-2
Solventa-Great-Place-To-Work-Certified-3

Great Place to Work over

Solventa is getoetst op de Great Place to Work criteria. Op basis van de feedback van de medewerkers over de mate van vertrouwen, trots en plezier én de evaluatie van het werkgeversbeleid is Solventa gecertificeerd. 

De medewerkers (met een 100% respons op het medewerkersonderzoek) scoren het hoogst een eerlijke werkomgeving. Onder andere de stelling ‘Ik word behandeld als een volwaardig lid van onze organisatie, ongeacht mijn positie’ scoort 100%. 

Vanuit het werkgeversbeleid scoort Solventa het hoogst op de thema’s Ontwikkelen en Zorgen.

Best Workplace

Solventa behoort in 2020 tot één van de 40 Best Workplaces. Benieuwd naar hun visie op goed werkgeverschap? Ontdek het in dit artikel

Lees meer
Jules-Solventa-Great-Place-To-Work

"Bij Solventa staat de ontwikkeling en ondersteuning van collega’s bij de uitvoering van hun werkzaamheden centraal. Dit hebben we bereikt door in ons organogram de collega letterlijk in het midden te plaatsen en alle onze activiteiten rond de collega’s vorm te geven. Dit met als ultieme doel de ambities van onze klanten te realiseren."

Jules de Ruijter & Jan de Harder
Partner Solventa

Werken bij

Iedere nieuwe collega doorloopt eenzelfde introductieprogramma. 

  • Voor de start: Het introductieprogramma vangt al aan voor de daadwerkelijke startdatum. Een nieuwe collega wordt direct na ondertekening van de arbeidsovereenkomst uitgenodigd voor kennissessies en eventueel voor het partnerweekend. 
  • De eerste dag: Op de eerste werkdag nemen we het boekje ‘Mijn eerste dag bij Solventa’ door. Aan de hand van dit document maakt de nieuwe collega kennis met de organisatie Solventa, de missie, visie, kernwaarden, systemen, procedures, etc.
  • De eerste maand: In de eerste maand van het dienstverband adviseren we de nieuwe collega op bezoek te gaan bij collega’s in het werkveld. Op deze manier leert de collega de andere collega’s goed kennen. In de tussentijd onderzoeken de business managers samen met de nieuwe collega welke opdrachten het beste aansluiten bij de wensen en capaciteiten van de collega. Ook gaan we in de eerste maand aan de slag met het ‘persoonlijk plan’. 

Dit introductieprogramma heeft als doel een nieuwe collega zo snel als mogelijk zich thuis te laten voelen binnen de cultuur van Solventa.

Benieuwd hoe het is om te werken bij Solventa? Bekijk de vacatures.

Contactpersoon
Jan de Harder
Partner

Tel: 030 602 82 80
E-Mail: jan.de.harder@solventa.nl