Solventa » Great Place to Work Nederland

Solventa

Branche
Advies/Consultancy
Locatie:
Nieuwegein
Opgericht in
1997
Aantal medewerkers
28
             
Over deze organisatie
De missie van Solventa is het verbinden van doelen, mensen, middelen, organisaties en netwerken door de slimme en praktische inzet van onze architectuurkennis. Dit doen zij vanuit een onafhankelijke positie, vanuit een brede praktijkervaring en met kennis van de meest actuele organisatorische en technologische ontwikkelingen.
97 %
Eerlijke behandeling van mensen ongeacht persoonskenmerken

87 %
Ondersteuning in professionele en persoonlijke ontwikkeling én het tonen van waardering

87 %
Eerlijke behandeling in termen van beloning én het krijgen van erkenning

83 %
Afwezigheid van het voortrekken van mensen bij werving of promotie

Great Place to Work over

Solventa is vanuit Great Place to Work getoetst op de mening van de medewerkers over het vertrouwen, trots en plezier binnen de organisatie én op negen thema’s binnen hun werkgeversbeleid.

De medewerkers scoren het hoogst op een eerlijke werkomgeving, met name op een eerlijke behandeling ongeacht persoonskenmerken. Ook de ontwikkelingsmogelijkheden worden hoog gewaardeerd (96%).  

Vanuit het werkgeversbeleid scoort Solventa het hoogst op de thema’s Ontwikkelen (wat ook terug te zien is in de scores  van de medewerkers) en Bedanken. Bij bedanken wordt niet alleen gedacht aan het waarderen van de medewerkers zelf maar ook de partners, klanten en andere relaties. Op basis van de Great Place to Work criteria scoort het beleid het hoogst op de toegankelijk hiervan voor alle medewerkers en/of voor specifieke medewerkersgroepen. 

 

 

 

"Bij Solventa staat de ontwikkeling en ondersteuning van collega’s bij de uitvoering van hun werkzaamheden centraal. Dit hebben we bereikt door in ons organogram de collega letterlijk in het midden te plaatsen en alle onze activiteiten rond de collega’s vorm te geven. Dit met als ultieme doel de ambities van onze klanten te realiseren."
Jules de Ruijter & Jan de Harder
Partner Solventa

Werken bij

Iedere nieuwe collega doorloopt eenzelfde introductieprogramma. 

  • Voor de start: Het introductieprogramma vangt al aan voor de daadwerkelijke startdatum. Een nieuwe collega wordt direct na ondertekening van de arbeidsovereenkomst uitgenodigd voor kennissessies en eventueel voor het partnerweekend. 
  • De eerste dag: Op de eerste werkdag nemen we het boekje ‘Mijn eerste dag bij Solventa’ door. Aan de hand van dit document maakt de nieuwe collega kennis met de organisatie Solventa, de missie, visie, kernwaarden, systemen, procedures, etc.
  • De eerste maand: In de eerste maand van het dienstverband adviseren we de nieuwe collega op bezoek te gaan bij collega’s in het werkveld. Op deze manier leert de collega de andere collega’s goed kennen. In de tussentijd onderzoeken de business managers samen met de nieuwe collega welke opdrachten het beste aansluiten bij de wensen en capaciteiten van de collega. Ook gaan we in de eerste maand aan de slag met het ‘persoonlijk plan’. 

Dit introductieprogramma heeft als doel een nieuwe collega zo snel als mogelijk zich thuis te laten voelen binnen de cultuur van Solventa.

Benieuwd hoe het is om te werken bij Solventa? Bekijk de vacatures.

Contactpersoon
Jan de Harder
Partner

Tel: 030 602 82 80
E-Mail: jan.de.harder@solventa.nl

Follow Solventa

020 260 06 94
© Great Place to Work® Institute. All Rights Reserved.
made with by CIC