Macaw » Great Place to Work Nederland

Macaw

Branche
IT
Locatie:
Hoofddorp
Opgericht in
1994
Aantal medewerkers
249
             
Over deze organisatie
We love challenges. Dat is het motto van Macaw. Al 25 jaar creëren meer dan 250 medewerkers vooruitstrevende digitale oplossingen vanuit de kantoren in Nederland, Litouwen en Duitsland.

“Macaw is een geweldige organisatie om voor te werken. Ik werk aan uitdagende projecten voor aansprekende organisaties. En er is veel aandacht voor mijn welzijn met ons mooie en vitale kantoor, een versgemaakte lunch door onze chef-kok en het vitaliteitsprogramma."
Joost Veldhuis
Software Developer Macaw

Great Place to Work over

Macaw is getoetst op de Great Place to Work criteria waarbij zowel de perceptie van de medewerkers over het vertrouwen, trots en plezier binnen de organisatie als op negen thema’s binnen hun werkgeversbeleid is gemeten.

De medewerkers scoren het hoogst op een eerlijke werkomgeving en dan met name op een eerlijke behandeling ongeacht positie in de organisatie of kenmerken zoals geslacht of leeftijd. Ook hoe mensen op hun gemak worden gesteld als zij komen werken bij Macaw wordt hoog gescoord.

Vanuit het werkgeversbeleid scoort Macaw het hoogst op de thema het vinden van een goede werk-privé balans onder andere met het 20-20 Energy program onder de noemer “met meer energie naar huis gaan, dan waarmee je op werk kwam”. Op basis van de criteria waarmee het werkgeversbeleid wordt geëvalueerd scoren zij het hoogst op toegankelijkheid ofwel dat het initiatieven en programma’s voor iedereen toegankelijk zijn.

Macaw is een van de eerste organisaties die erkend is als Great Place to Work Certified. In een interview met MT gaven zij hun belangrijkste tips.

Het is een streven van Macaw om een van de vitaalste werkgevers van Nederland te worden. Lees meer hierover in dit artikel

 

"We zijn bijzonder trots dat we ons Great Place to Work mogen noemen. Onze mensen maken ons en onze klanten succesvol. Daarom hebben we een mensgerichte cultuur met aandacht en zorg voor onze medewerkers, hun ontwikkeling, vitaliteit en werk-privé balans. Het is super om de erkenning te krijgen dat onze medewerkers dat ook daadwerkelijk zo ervaren."
Ronald van Es
CFO Macaw

Werken bij

Macaw is trots dat het zich mag meten met de Great Places to Work. Op de open vraag wat ons een Great Place to Work maakt antwoordden een groot deel van de Macawers dat de manier waarop Macaw met mensen omgaat en de aandacht voor vitaliteit Macaw zo bijzonder maakt. Hulpvaardigheid en betrokkenheid scoorden erg hoog.

Van ondertekenen tot je 1e werkdag
Vanaf dat je je contact getekend hebt tot je eerste werkdag houdt je Peoplemanager frequent contact met je. Is er een afdelingsuitje of meeting dan ben je er gewoon bij als je dat schikt. Wil je een leaseauto uitzoeken, dan kun je dat alvast doen bij onze leasemaatschappij. Zij zorgen dat deze op je 1e werkdag bij Macaw staat of dat deze een dag van tevoren bij je thuis wordt bezorgd. Je krijgt ook zo snel mogelijk je account, zodat je je via al onze Macaw kanalen kunt inlezen en bij kunt blijven van Macaw nieuwtjes. Het kan maar zo zijn dat je je mag inschrijven voor een feest of VNMC, onze jaarlijkse buitenlandreis. 

Je 1 e werkdag
Op je 1e twee werkdagen doen we alles aan om je een vliegende start te geven met ons tweedaagse introductieprogramma. Alle directieleden komen langs om persoonlijk kennis met je te maken en je vanuit hun perspectief te vertellen waar Macaw voor staat. We lichten de why-how-what en de kernwaarden toe, belichten de markt waarin we opereren, onze historie en wat onze challenges in de toekomst zijn en wie/wat we willen zijn voor klanten, partners, medewerkers en onze omgeving. Kortom, wat ons zo bijzonder maakt. Na deze twee dagen neemt je Peoplemanager het over en zorgt dat je ‘zacht landt’ in je eigen afdeling.

Ontdek in dit artikel hoe het is om te werken als Business Consultant bij Macaw. 

Contactpersoon
Karin van Oostrom
Recruitment Manager

Tel: 06 18 38 14 32
E-Mail: karin.van.oostrom@macaw.nl

Follow Macaw

Media

020 260 06 94
© Great Place to Work® Institute. All Rights Reserved.
made with by CIC