Menu

Great Place To Work-Certified™

Prénatal

Great Place To Work™ Certified
Februari 2022 - Februari 2023

Over deze organisatie

Sinds de oprichting in 1956 is Prénatal onderdeel van opgroeiend leven. Met haar bijna 700 collega's inspireert het hen om de nummer één bestemming te zijn voor (toekomstige) ouders en iedereen die hierbij betrokken is. Een nieuw leven is kwetsbaar en mooi, maar brengt ook onzekerheid met zich mee. Prénatal weet dan ook als geen ander dat er veel op haar klanten afkomt.

Guido Hildebrand, Online Trading Specialist
“Bij Prénatal wordt er altijd met je meegedacht hoe jij jezelf wilt ontwikkelen. Ook vind ik het mooi om te zien hoe je bij zo’n mooi merk op zo’n fijne informele manier met elkaar écht samenwerkt.”
Rob van den Noort, CEO
“Bij Prénatal hebben we het niet over ‘medewerkers’ of (nóg erger…) ‘werknemers’ maar over ‘collega’s’. Dit typeert wat mij betreft precies waarom wij een echte ‘Great Place to Work’ zijn! We zien iedereen met wie we samenwerken als collega, welke rol je dan ook hebt binnen ons mooie bedrijf. Of je nou werkt op ons Servicekantoor (hoofdkantoor) of in een van onze winkels. We hechten veel waarde aan een prettige, ontspannen werksfeer waar je jezelf kunt zijn en waar ruimte is voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Tuurlijk hebben we binnen Prénatal ook regels en vaste afspraken, we zijn immers een volwassen en professionele organisatie, maar we zien regels wel als een ‘richting’…. Zo hebben we laatst nog een collega ‘zorgverlof’ toegekend om voor haar zieke hond te zorgen. Dat is wie we zijn!”

Over de Great Place To Work-certificering

De stem van de medewerker vinden we het belangrijkst. Daarom is deze certificering 100% gebaseerd op het Trust Index™-medewerkersonderzoek. Dit onderzoek bestaat uit 60 stellingen over verschillende thema’s. Hiermee meten we vertrouwen, trots en plezier in organisaties.

Dit zijn de voorwaarden voor certificering:

  • een score van 70% of hoger op de Trust Index;
  • een minimale respons;
  • een ingevulde Culture Brief™.

Het certificaat is één jaar geldig. Organisaties met de hoogste scores op de Trust Index maken kans op een plek op de lijst van Best Workplaces™.

Bekijk de video

Werken bij Prénatal

Wij vinden het binnen Prénatal belangrijk dat iedere nieuwe collega een vliegende start kan maken in zijn of haar functie. Of dit nu draait om een functie binnen één van onze stores of op ons Servicekantoor. Om die reden starten alle nieuwe collega’s met een uitgebreid inwerktraject, waarin zij van begin tot eind meegenomen worden in alle ins en outs van onze organisatie. Dit betreft dan ook een op maat gemaakt programma, waarin alle producten, diensten en het DNA van onze organisatie aan bod komen, maar boven al ook gezien wordt waar de kracht van onze nieuwe collega ligt!

Vanaf dag 1 gaan we je meenemen in de onboarding van ons bedrijf, we gaan ons bezig houden met de 4 belangrijkste elementen, namelijk de do’s and don'ts, we gaan je alle nieuwe vaardigheden aanleren om je functie zo goed mogelijk uit te kunnen voeren, we leggen je het belang van onze cultuur uit, zodat ook jij je écht onderdeel kunt voelen van onze organisatie en we ondersteunen je in het maken van de connectie met onze collega’s, klanten of leveranciers. Dit alles om zoveel mogelijk “connected” met elkaar te zijn, jou zo snel mogelijk up to speed te krijgen en dit alles heeft een positief effect op de retentie!

Maar daar blijft het natuurlijk niet bij, vanaf dag één bekijken we jouw wensen en bespreken we alle mogelijkheden binnen jouw functie! Jezelf ontwikkelen vinden we binnen Prénatal zeer belangrijk. Daarom hebben al onze managers de primaire taak om actief bij de dragen aan de ontwikkeling van ieder individu binnen de organisatie! Afspraken die we hierover met elkaar maken leggen we vast in het Good For You! ontwikkelplan. Hierin maak je ontwikkelafspraken over zaken waar je beter in wilt worden en je graag jezelf verder in wilt ontwikkelen.

Contact
Leon Kort
Bekijk onze vacatures
 

Laat zien dat je een goede werkgever bent

Ontdek de voordelen en voorwaarden van certificering en deelname aan de Best Workplaces.

CTA_Certified