Menu

Great Place To Work-Certified™

Moneybird

Best Small Workplaces™ 2023
Positie 3
Great Place To Work™ Certified
December 2022 - December 2023
Best Small Workplaces™ 2022
Positie 8
Great Place To Work™ Certified
December 2021 - December 2022

Over deze organisatie

Online boekhoudpakket Moneybird werkt met een team van 48 mensen om ondernemers te helpen om snel en eenvoudig hun boekhouding te doen. Zelfsturing, elkaar beter maken, plezier en doordacht zijn de rode draad in softwareontwikkeling en organisatiestructuur.

Margo Harberink, Office Manager
“Ik heb me nog nooit zo thuis gevoeld bij een bedrijf als bij Moneybird. Dat heeft alles te maken met de vriendelijkheid en oprechte interesse van de medewerkers (incl. management). Maar ook met de rust, de aandacht voor jou als mens in plaats van de zakelijke drive en druk die ik bij vroegere werkgevers ervaarde”
Edwin Vlieg, Co-founder
“Toen we in 2008 met Moneybird begonnen, was een team geen doel. We wilden vooral iets moois bouwen voor ondernemers. Dat sloeg aan en vanwege de groei hadden we hulp nodig. Het team dat zich sindsdien aangesloten heeft bij ons, maakt echt het verschil. Met elkaar bouwen we aan het beste boekhoudpakket voor ondernemers. Deze drive, gecombineerd met veel autonomie en zelfsturing, zorgt ervoor dat we écht fijn samenwerken bij Moneybird. Dat maakt voor mij Moneybird een Great Place to Work!”

Over de Great Place To Work-certificering

De stem van de medewerker vinden we het belangrijkst. Daarom is deze certificering 100% gebaseerd op het Trust Index™-medewerkersonderzoek. Dit onderzoek bestaat uit 60 stellingen over verschillende thema’s. Hiermee meten we vertrouwen, trots en plezier in organisaties.

Dit zijn de voorwaarden voor certificering:

  • een score van 70% of hoger op de Trust Index;
  • een minimale respons;
  • een ingevulde Culture Brief™.

Het certificaat is één jaar geldig. Organisaties met de hoogste scores op de Trust Index maken kans op een plek op de lijst van Best Workplaces™.

Werken bij Moneybird

Onze mensen maken iedere dag het verschil, daarom besteden we heel veel zorg en aandacht aan een goed en zorgvuldig werving- en selectieproces. Om zo de Moneybirders van de toekomst te vinden.

Voor de eerste werkdag

Tijdens een meeloopdag maakt de sollicitant kennis met diverse Moneybirders en met diverse aspecten van de functie. Sfeer proeven, samen lunchen, samenwerken en een opdracht maken en ‘presenteren’ behoren tot de onderdelen van die dag. Ook onze simpele en makkelijk leesbare arbeidsvoorwaarden vertellen direct dat we houden van openheid, eerlijkheid en een nuchtere aanpak.

Op de eerste werkdag

De eerste dag bij Moneybird is een feestje! We vinden het belangrijk dat een nieuwe medewerker zich die eerste dag op z’n gemak en vooral welkom voelt. Margo, onze officemanager, neemt alle nieuwe medewerkers die eerste dag bij de hand en helpt met het opstarten, instellen van alle tools en vertelt alle belangrijke zaken die iemand moet weten voor de eerste dag. Met een beetje geluk heeft ze zelf een taart gebakken (die monchoutaart...).

De eerste maanden

Iedereen die bij Moneybird in dienst komt heeft een buddy. Dat is altijd iemand met dezelfde functie, onderling wisselen we die rol af. Een buddy maakt iemand wegwijs  binnen de functie en de organisatie. Belangrijke onderwerpen hierin richten zich voornamelijk op een stukje cultuur. Bij Moneybird is alles open. Dus ja, je mag overal in meelezen en je mening geven. Ja, de eigenaren staan open voor een kopje koffie met iedere nieuwe medewerker. Nee, we hebben geen targets. Nee, we controleren niet wat iedereen iedere dag doet. Allemaal zaken die voor ons heel normaal zijn, maar waar we van hebben gemerkt dat nieuwe medewerkers het fijn vinden om hier meer over te horen.

Learning on the job

Het proces is per functie verschillend. Als Support Specialist heeft iemand eerst een interne training om Moneybird als product goed te leren kennen. Als Software Developer draait iemand direct mee in onze projecten. Ook als Marketing of HR Specialist draait iemand direct mee in het team, zonder interne opleiding. Dit is omdat wij geloven in ‘learning on the job’. Een nieuwe medewerker leert gewoon het best door te doen. Door dingen zelf te ontdekken, uit te zoeken en door fouten te maken en daarvan te leren. Een buddy is daarbij een gids die helpt de juiste richting te kiezen. En die in de gaten houdt of iemand lekker in z’n vel zit.

Het enige wat alle nieuwe medewerkers aan training krijgen, ongeacht de functie, is een boekhoudcursus. We willen namelijk dat iedereen snapt wat we verkopen en hoe ons product in elkaar steekt. Alleen dan kan je er ook zijn voor onze klanten. Op deze manier hopen we Moneybirders voor de lange termijn aan onze organisatie te binden. Nieuwsgierig geworden? Bekijk de vacatures.

 

Laat zien dat je een goede werkgever bent

Ontdek de voordelen en voorwaarden van certificering en deelname aan de Best Workplaces.

CTA_Certified