Menu

Great Place To Work-Certified™

CARE Nederland

Great Place To Work™ Certified
April 2021 - April 2022
Great Place To Work™ Certified
Oktober 2019 - Oktober 2020

Over deze organisatie

Wij zijn CARE Nederland, onderdeel van CARE International, een internationale ontwikkelingsorganisatie die actief is in 100 landen. Voortgekomen uit Amerikaanse voedselhulp aan Europa na de Tweede Wereldoorlog, zetten we ons inmiddels al 75 jaar in voor hen die dat het hardst nodig hebben. CARE ondersteunt mensen op de moeilijkste plekken ter wereld bij het opbouwen van een beter bestaan. We bestrijden armoede door ongelijkheid tegen te gaan. Dit doen we door noodhulp te verlenen, vrouwelijk ondernemerschap te faciliteren en inspraak in besluitvorming te stimuleren. Daarnaast maken we gemeenschappen weerbaar tegen de effecten van klimaatverandering en natuurgeweld. Onze aanpak kenmerkt zich door maatwerk: in overleg met lokale partners, overheden en gemeenschappen bepalen we wat nodig is en wat werkt. Want alleen samen bereiken we duurzame resultaten.

Solange Hai
“At CARE, I have been given opportunities to grow into exciting and challenging roles. I’ve also been given room to explore and propose new and innovative ways of working. This experience has made me grow both professionally and personally. And the best part is being able to see the positive impact in the communities and projects.”
Reintje van Haeringen
“Bij CARE werken we aan positieve verandering met gemeenschappen in landen in Afrika, Azië en Latijns Amerika – daarin ligt de drijfveer voor ons werk. Daar halen we energie uit en we streven ernaar dat onze mensen zich daar op kunnen focussen. We bieden daarbij ruimte voor de ontwikkeling van nieuwe initiatieven en houden elkaar scherp op wat er nodig is om succesvol te zijn en te blijven. Het is een ontzettend leuke en dankbare taak om daarbij de kennis en motivatie van onze mensen leidend te laten zijn. Ik ben ervan overtuigd dat dat het verschil maakt voor onze impact op sociale onrechtvaardigheid.”

Over de Great Place To Work-certificering

De stem van de medewerker vinden we het belangrijkst. Daarom is deze certificering 100% gebaseerd op het Trust Index™-medewerkersonderzoek. Dit onderzoek bestaat uit 60 stellingen over verschillende thema’s. Hiermee meten we vertrouwen, trots en plezier in organisaties.

Dit zijn de voorwaarden voor certificering:

  • een score van 70% of hoger op de Trust Index;
  • een minimale respons;
  • een ingevulde Culture Brief™.

Het certificaat is één jaar geldig. Organisaties met de hoogste scores op de Trust Index maken kans op een plek op de lijst van Best Workplaces™.

Werken bij CARE Nederland

Een van de waarden van CARE Nederland is ‘respect’: We onderkennen de waardigheid, de potentie en de bijdrage van deelnemers, donoren, partners en medewerkers. Wij geloven dat met een gedegen inwerkprogramma, CARE Nederland de nieuwe medewerker op een respectvolle manier welkom heet.

Om nieuwe medewerkers op een goede manier welkom te heten en wegwijs te maken binnen CARE als confederatie en in het bijzonder CARE Nederland als lid van deze confederatie, is een inwerkprogramma opgezet waarbij relevante informatie aan nieuwe medewerkers ter beschikking wordt gesteld en nader wordt toegelicht door experts binnen de organisatie.

Naast een individueel programma waarbij gedurende de eerste vier weken van in dienst treding de nieuwe medewerker met diverse functiehouders binnen de organisatie een kennismakingsgesprek voert, wordt door het team HR per kwartaal een introductie bijeenkomst georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst is er ruimte om gezamenlijk te reflecteren op de introductieperiode. Diverse collega’s schuiven bij de bijeenkomst aan om te vertellen over de functie die ze vervullen en de projecten waarin zij actief zijn. Aan alle nieuwe collega’s wordt een lees- en naslagwerk beschikbaar gesteld zodat relevante informatie ook na de inwerkperiode kan worden teruggelezen.

 

Is jouw organisatie een great place to work?

Beantwoord 10 vragen en ontdek binnen 2 minuten direct waar jouw organisatie staat en krijg handige tips.

CTA_Certified