Flag

Mixit

Branche

IT

Locatie:

Rotterdam

Aantal medewerkers

21

Website

www.mixit.nl

4b669649fa0b39294ff0106d760931dc0593b8c9
Mixit4

Over deze organisatie

'De medewerker centraal’ bij de digitale werkplek is waar Mixit elke dag mee bezig is. We geloven dat dit alleen succesvol is wanneer je de juiste vertaalslag maakt van mens naar technologie, mensen continu helpt in het veranderproces en heel goed meet wat het resultaat is. We zijn trots als dit leidt tot meer blije medewerkers, bij de klant en bij ons.

Sarah

"Bij Mixit staan mijn collega’s altijd voor me klaar om samen successen te behalen. Er wordt hard gewerkt, maar er is ook zeker aandacht voor elkaar. De mens centraal zetten doen we niet alleen bij klanten, ook binnen Mixit is dit een belangrijk uitgangspunt."

Sarah Kraanen
Digital Workplace consultant
Mixit3
Mixit2
Mixit1

Great Place to Work Certified

Mixit is getoetst op de Great Place to Work criteria. Op basis van de feedback van de medewerkers over de mate van vertrouwen, trots en plezier is Mixit gecertificeerd. 

De medewerkers scoren Mixit het hoogst op Kameraadschap. 

Arjan

"Onze visie is 'het centraal zetten van medewerkers in organisaties is de norm'. Dat geldt niet alleen voor onze klanten, maar ook voor onszelf. Vandaar dat wij onze eigen medewerkers dusdanig willen ondersteunen dat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen als professional en als mens. Great Place to Work helpt daar enorm bij."

Arjan Nataraj
Algemeen Directeur

Werken bij

Ons onboardingsproces start al voordat de nieuwe medewerker bij Mixit haar eerste werkdag heeft. Na de diverse sollicitatiegesprekken is er contact met HR om de gang van zaken binnen Mixit toe te lichten. De eerste werkdag wordt de nieuwe medewerker ontvangen door HR en haar People Lead. Er is een aantal kennismakingsgesprekken ingepland, een verrassing staat klaar en we lunchen met collega’s. Zo kan onze nieuwe collega meteen veel mensen ontmoeten.

Voor elke nieuwe medewerker is er een digitaal onboardingsproces, zodat er altijd van tevoren bekend is wat er allemaal verwacht wordt. In dit proces wordt de medewerker stap voor stap meegenomen in alle facetten binnen Mixit. Verder is er een ontwikkelprogramma per functie waar de nieuwe medewerker direct kennis mee kan maken. Ook staan er opdrachten in het onboardingsprogramma om op een leuke manier de werkwijze eigen te maken. Alles bij elkaar dus een leuk en afwisselend programma!

Mocht je hier meer over willen weten kun je altijd contact opnemen met Tessa, via tessa@mixit.nl

Tessa
Contactpersoon
Tessa van der Linden
tessa@mixit.nl