Flag

Crossphase

Branche
Communicatiebureau
Locatie:

Leiden

Aantal medewerkers

80

Website
Crossphase.nl/
Crossphase
IMGL3285 (2)

Over deze organisatie

Crossphase bestaat uit specialisten op het gebied van contentmanagement, webredactie en conversation design (content voor chatbots). We helpen de mooiste merken bij het vertellen van hun verhaal. Your story is ours too.
Destanny 1
“Werken bij Crossphase is ook werken áán Crossphase. Met onze D&I werkgroep zijn we bezig met initiatieven om de diversiteit binnen Crossphase te vergroten. Bijvoorbeeld: het toevoegen van voornaamwoorden in de e-mailhandtekeningen. Een kleine aanpassing die veel impact kan hebben."

Destanny Leliplay
Digital Content Specialist
97%
Eerlijke behandeling van mensen ongeacht persoonskenmerken.
96%
Het werken in een leuke werkomgeving en gastvrijheid bij het ontvangen van nieuwe medewerkers.
96%
Je kunt hier op mensen rekenen als je ze nodig hebt.
93%
Verbondenheid tussen collega's onderling, iedereen kan zichzelf zijn en mensen helpen elkaar.
IMGL3333 (2)
IMGL4507
IMGL4620 (1)
IMGL3270 (1)

Great Place to Work Certified

Crossphase is getoetst op de Great Place to Work criteria waarbij de perceptie van de medewerkers over het vertrouwen, trots en plezier binnen de organisatie is gemeten. Voor de tweede keer is Crossphase Great Place to Work Certified!

Binnen het medewerkersonderzoek scoren de medewerkers Crossphase het hoogst op het thema Kameraadschap. Zo scoort de stelling 'Mensen hier geven om elkaar' 99%.

Maarten
“Crossphase staat voor groei. Zowel persoonlijk als professioneel, op een manier die goed bij je past en in een omgeving waar je jezelf kan zijn.”

Maarten Fokkelman 
Founder

Werken bij Crossphase

Crossphase heeft de kernwaarden driven, connected, responsible en caring hoog in het vaandel. Het onboardingstraject ademt deze kernwaarden. We zetten ons ons volledig in zodat nieuwe collega’s zich direct thuis voelen. Zo krijg je de eerste drie maanden bij Crossphase een buddy toegewezen. Dit is een collega die al langer in dienst is aan wie je alles kan vragen. Als afsluiting van deze periode ga je samen met je buddy lunchen.

Tijdens het onboardingsdiner leer je de founders en collega’s beter kennen. In het restaurant vertellen Maarten en Rutger (founders) alle ins ands outs van Crossphase. Om nieuwe collega’s extra in het zonnetje te zetten organiseren we ook een on & offboarding borrel. Een gezellige activiteit met een lach en soms een traan.

Zeg je Crossphase dan zeg je groei. Nieuwe collega’s kunnen daarom direct deelnemen aan de Crossphase academy voor persoonlijke en professionele groei. Binnen 100 dagen ben je een echte Crossphaser.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk de vacatures.

Sunniva de Bock

Contactpersoon
Sunniva - Recruiter

Telefoon: + 31 6 14 40 52 51 

 

Crossphase Culture Audit 2021