Visie » Great Place to Work Nederland

Onze visie

Een gezonde organisatiecultuur waar maximale aandacht is voor de mens maakt een organisatie een aantrekkelijke en goede werkgever. Alles begint met vertrouwen. Vertrouwen in de organisatie, vertrouwen in het leiderschap, vertrouwen onderling en natuurlijk vertrouwen in jezelf. In een cultuur waar iedereen een grote mate van vertrouwen ervaart zijn organisaties beter in staat de potentie van ieder individu maximaal in te zetten. Op basis van onze jarenlange en internationale onderzoeken weten wij dat focus op mensen en het creëren van vertrouwen leidt tot betere individuele prestaties, betere teamprestaties en betere bedrijfsresultaten.

Vertrouwen is geen 'nice to have' 

Wanneer medewerkers zichzelf kunnen zijn en elkaar en hun leiders vertrouwen, is de kans vele malen groter dat zij hun volle potentie durven in te zetten. Het maakt dat samenwerking tussen mensen, in teams en tussen afdelingen optimaal verlopen. Hierdoor is er geen afleiding door ‘gedoe’ en kan gefocust worden op de dingen die écht belangrijk zijn en die bijdragen aan het succes van de organisatie. Immers, wanneer er geen vertrouwen is, ontstaan er politieke spelletjes, ontstaat er bureaucratie, pesterijen, slechte of zelfs gestaakte communicatie en andere vele afleidingen waardoor organisatieresultaten niet of vertraagd worden behaald. Lees meer over de resultaten van vertrouwen in dit artikel

 

1. Medewerkerperspectief

Vanuit het perspectief van medewerkers is een Great Place to Work een organisatie waarin je vertrouwen hebt in degenen voor wie je werkt, trots bent op je baan en plezier hebt met collega’s. Dit meten wij door het medewerkersonderzoek.

2. Organisatieperspectief

Vanuit het perspectief van de organisatie is een Great Place to Work een organisatie waar doelen worden behaald, met mensen die het beste uit zichzelf halen en samenwerken als een team in een omgeving van vertrouwen. Dit meten wij door de negen thema's van een organisatiecultuur. 

Past deze visie op organisatieontwikkeling bij jullie organisatie en het hebben jullie de ambitie om een goede werkgever te zijn?

020 260 06 94
© Great Place to Work® Institute. All Rights Reserved.
made with by CIC