Rapportages » Great Place to Work Nederland

Rapportages

Medewerkersonderzoek

Het doel van de rapportages is, vanuit onze visie, een middel te zijn voor het faciliteren van de opvolging van de resultaten uit het medewerkersonderzoek. Het belangrijkste onderdeel in de opvolging is de dialoog met de medewerkers. Onze rapportages zijn daarom ook niet gecompliceerd, maar makkelijk toepasbaar. We hebben verschillende soorten rapportage-onderdelen om te voldoen aan de behoeftes van de stijlen van mensen (visueel, tekstueel et cetera). Voorafgaand aan het traject stemmen wij de rapportages af. Dit in goed overleg met de consultant en de projectmanager. Belangrijk is dat we alleen scores laten zien als de groep bestaat uit minimaal vijf respondenten.

Soorten rapportages

We hebben verschillende rapportage-onderdelen. Het totaalrapport, dat de basis vormt van elk traject, bestaat uit alle onderdelen, namelijk:

  • Het Trust Index rapport (tekstuele en visuele beschrijving van jullie scores op het model)
  • Overzicht van de hoogst scorende stellingen tot laagst scorende stellingen en de antwoordverdeling
  • Overzicht van de verschillende scores van de afdelingen/teams
  • Benchmark ten opzichte van de Best Workplaces 
  • Overzicht van de scores van de demografische groepen
  • Medewerkerscommentaren (antwoorden die zijn gegeven op open vragen)
  • Presentatie met een sterkte- en zwakteanalyse op stellingniveau (dit onderdeel vormt de basis voor de presentatie aan het management)

Voor onderliggende niveaus in de organisatie, bijvoorbeeld voor business units, afdelingen en teams, bieden wij specifieke sets aan die bestaan uit enkele onderdelen uit het totaalrapport zodat iedere manager de rapportages krijgt die bij hem of haar past.  Alle documenten worden in PDF opgeleverd. De vier datasheets bieden wij op aanvraag in Excel aan. 

Benieuwd naar hoe de rapportages eruit zien? Vraag een dummy rapportage aan.

Benchmarks

In het totaalrapport zit standaard een benchmark met de Best Workplaces van het afgelopen jaar. Onze visie is dat iedere organisatie moet streven om een goede werkgever te zijn en bij de Best Workplace wilt behoren, vandaar dat deze benchmark er standaard in zit. Uiteraard is het ook mogelijk om een extra benchmark af te nemen met daarin de scores van een specifieke branche of organisaties van vergelijkbare groottes. Bij internationale onderzoeken maken wij altijd een benchmark met de nationale Best Workplaces.

Online portal

De rapportages worden geleverd via de online portal (Customer Center). Hierdoor heb je als organisatie alles rapportages op 1 centrale plek en bestaat er de mogelijkheid om op later moment ook de rapportages in te zien. Het is mogelijk om de rapportages via de online portal te downloaden. Ook is het mogelijk om specifieke managers toegang te geven tot de portal, zodat zij hun eigen rapportages kunnen downloaden.

Terugkoppeling in de organisatie

Het is altijd in een traject inbegrepen dat de resultaten van het medewerkersonderzoek worden teruggekoppeld in een presentatie aan het management door de Great Place to Work consultant.

020 260 06 94
© Great Place to Work® Institute. All Rights Reserved.
made with by CIC