Proces van deelname » Great Place to Work Nederland

Proces van deelname Great Place to Work Certified en Best Workplaces

 

1. Kennismaking

We starten met een vrijblijvende kennismaking met één van onze consultants bij jullie op locatie. In het gesprek gaan wij in op jullie ambities en kijken wij hoe wij jullie zo goed mogelijk kunnen helpen.

2. Voorstel & Contract

Naar aanleiding van de kennismaking maken wij een voorstel met het pakket dat het beste past bij de doelstellingen van jullie organisatie. Merendeel van de deelnemende organisaties doen mee via een meerjarentraject. 

3. Voorbereiding & Interne communicatie

Nadat het contract is getekend krijgen jullie een eigen consultant en projectmanager toegekend. Afhankelijk van jullie contract starten wij met een commitmentworkshop en gaan jullie aan de slag met de interne communicatie en voorbereidingen. 

4. Uitvoering medewerkersonderzoek

Twee weken voor de start van het medewerkersonderzoek hebben wij documenten nodig ter voorbereiding. Daarna staat het onderzoek twee weken open. Binnen drie weken ontvangen jullie de rapportageset(s) zoals afgesproken in het contract. 

5.  Inleveren van de Culture Audit (analyse organisatiecultuur) 

Op de sluitingsdatum van het medewerkersonderzoek leveren jullie de Culture Audit in. De tijdsbesteding voor de Culture Audit hangt af van de hoeveelste meting plaatsvindt en de grootte van de organisatie. 

6. Terugkoppeling resultaten

Na drie weken na het medewerkersonderzoek (Trust Index) ontvangen jullie de rapportages en tevens de terugkoppeling van de Culture Audit. De rapportages geven inzicht in het verbeterpotentieel binnen de organisatie en de effectiviteit van het werkgeversbeleid. 

7. Presentatie resultaten en eventueel bekendmaking Great Place to Work Certified

In elk traject geven wij standaard een terugkoppeling van de resultaten aan het management team. In deze presentatie lichten we de resultaten toe en bespreken wij de stappen ter opvolging. Tevens maken wij dan bekend of jouw organisatie een Great Place to Work Certified is. 

8. Great Place to Work Certified toolkit 

Als jullie voldoen aan de criteria dan ontvangen jullie een week na de bekendmaking dat jullie een Great Place to Work Certified zijn een toolkit & logo die 1 jaar geldig is.

9. Opvolging van de resultaten

Het succes van het traject zit vooral in de opvolging van de resultaten. Vanuit Great Place to Work hebben wij enkele workshops die ondersteunen bij de opvolging van het onderzoek. Tevens bieden wij maatwerk aan, zodat het traject geïntegreerd is in de dagelijkse praktijk. 

10. Behoren jullie tot de Top Best Workplaces?

Begin februari 2019 of, als jullie Great Place to Work Certified zijn, behoren tot de Top 10 Best Workplace in jullie categorie. We vragen dit nieuws klein te houden tot de bekendmaking op dinsdag 26 maart 2018. 

11.  Best Workplaces event 2019

Op 26 maart tijdens het Best Workplaces event 2019 maken wij de Top 10 Best Workplaces per categorie (Multinational, Large, Medium & Small) bekend. Rondom het event is er veel media-aandacht en publicaties. 

12. Evaluatie

Het projectteam heeft regelmatig contact met jullie om op te hoogte te blijven rondom de opvolging van het onderzoek en te informeren over interessante publicaties en events. We hebben altijd een evaluatiegesprek om te kijken wat er goed gaat en hoe we onze dienstverlening kunnen verbeteren zodat wij jullie organisatie nog beter kunnen helpen een goede werkgever te worden en te blijven. 

Is jullie organisatie een Great Place to Work?

020 260 06 94
© Great Place to Work® Institute. All Rights Reserved.
made with by CIC